En Sıcak Konular

TBMM Başkanvekili Sağlam özür diledi

22 Kasım 2011 21:38 tsi
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın görüşme tutanaklarına yansıdığı belirtilen bir sözü, Genel Kurulda tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerinden ayağa kalkarak, Sağlam'a hitaben, ''Sayın Başkan, burada sinkaflı bir söz ettiniz. Televizyonları izleyenler bizden çok daha rahat duyuyor. Şu anda Facebook ve Twitter'de bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Sizin ağzınızdan böyle bir laf çıktı mı? Umarım çıkmamıştır'' dedi.

Sağlam, bunun üzerine birleşime ara verdi. Aranın ardından tutanakları okuyan Sağlam, ''Şahsıma yakışmayan bir sözün ağzımdan çıktığı belli oluyor. Böyle bir sözün ağzımdan çıkmaması gerekirdi. Böyle bir şeyi bilerek ve isteyerek yapmayacağımı belirtmek istiyorum. Böyle bir sözün ağzımdan çıkmaması gerekirdi. Özür diliyorum'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın, tutanaklara ''Ha ......'' şeklinde yansıyan sözü üzerine CHP'li İnce, yeniden söz aldı. İnce, ''Sayın Başkan diyemeyeceğim ama Sayın milletvekilleri hepinizi saygıyla selamlıyorum'' dedi.

Sağlam'ın, Meclis TV yayınının kapanmasının ardından kürsüye geldiğini, bu durumu kınadığını belirten İnce, ''Bu ayıbı bu şekilde kapatmak isteminizi kınıyorum'' dedi. İnce, şöyle devam etti:

''Meclis bürokratlarını uyarıyorum. Ben konuşmamı yaptım. Yerime oturdum, laf atmalar başladı. Sayın Başkan sinkaflı şekilde o sözü ediyor, telefonlar çalışıyor, beni arıyorlar. Biz o gürültüde duymamışız. Twitter ve Facebook'ta konu gırla gidiyor. İnsanlar küfürleri yazıyorlar. Meclis TV Müdürü'nü aratıyorum, adam telefonunu kapatıyor, mekanından kaçıyor. Bakın siz AKP'nin memuru değilsiniz. TBMM'nin memurlarısınız. Hepimize hizmet etmekle yükümlüsünüz. Haddinizi bilin, korkmayın. Stenografları kutluyorum. Burada olan şeyleri olduğu gibi yazmak zorundalar zaten.''

Sağlam'a seslenen İnce, bu konunun özürle geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Bu sözün kavga sırasında bir milletvekilinin bir diğerine söylediği sözlerden olmadığını belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu başkanlık kürsüsünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk oturdu. Savaş yönetti bu Meclis. Bir hafta önce hatibi iteceksiniz, bir hafta sonra küfredeceksiniz. Bu kişi Meclis Başkanlığı yapamaz. Sayın Başkanın gerginlikle ağzından kötü sözler çıkmış. Düşman topçusunun sesi Polatlı'dan duyulurken ağızlardan böyle bir şey çıkmadı. Ben CHP Grubu adına tüm milletvekillerini kürsüye davet ediyorum. Sayın Başkan oturduğu sürece buradan ayrılmayacağız.''

İnce'nin, bu sözleri üzerine CHP'li milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. Eylemin devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, oturumu kapattı.

Oturumun yeniden açılmasının ardından başkanlık kürsüsüne TBMM Başkanvekili Sadık Yakut oturdu. Yakut, ''başkanlık divanı'' oluşmadığı gerekçesiyle yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

-TBMM Başkanlığına başvurdu-

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanlığına başvurarak, ''Sağlam'ın edeb ve adab ile uymayan cümle sarfederek, tarafsızlığa gölge düşürdüğü için Meclis başkanvekilliğinden istifasını'' talep etti.

Sağlam, verilen arada başkanlık kürsüsünden ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, ''dudak okumadan böyle bir sözün çıkarıldığını'' belirtti.

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs