En Sıcak Konular

OYAK'ta yolsuzluk iddiaları TBMM'de

22 Kasım 2011 20:21 tsi
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)'nda 'astsubayların yeterince temsil edilmemesi, yapılan kesintilere orantılı ödeme yapılmaması, bir takım piyasa işlemleriyle OYAK mensuplarının zarara uğratıldığı, kamu adına bir denetim yapılmadığı, kişisel bilgilerin bi

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun oluşturduğu Alt Komisyon, OYAK mağdurlarını dinledi. Komisyona konuyla ilgili bilgi veren ve OYAK'la ilgili iddiaları dile getiren Mustafa Bıyık, Dilekçe Komisyonu'na binlerce dilekçenin ulaşmasına vesile olduğu için toplantıya gazeteci olarak katıldığını ifade etti. Komisyona 11 maddelik taleplerini ilettiklerini ifade eden Bıyık, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce OYAK'ın ek bir emeklilik fonu olmadığını, fakat yöneticilerin bunu kamuoyuna bu şekilde lanse ettiğini söyledim. Uymamasının nedenlerini açıkladım. Emeklilik Fon Kanunu'nun 4. maddesi gereği, OYAK'ın şahsımla arasında sözleşme yapması gerekiyor, bu yapılmıyor. Birikimleri başka fon şirketine aktarmam gerekiyor buna izin verilmiyor. Birikimlerinin iştirakler arasında bölünmesi isteyebilirim. Buna izin verilmiyor. Herkesin eşit miktarda, yönetim kurulunda, genel müdürlükte, genel kurulda yasal üyeler arasında temsil edilmesini, OYAK mağduriyetleri konusunda OYAK mensuplarının dertlerine daha köklü çözüm yollarının bulunması gerektiğini ilettik. OYAK kanunun iptal olması, SPK kanuna göre işlem yapmasını talep ettik. SPK kanunu göre, OYAK mensuplarına hisse senedi verecek. Herkes birikiminin ne olduğunu bilecek, vergi verecek. Bunları söyledim."

Sözleri üzerine AK Parti milletvekili olduğunu söyleyen bir komisyon üyesinin kendisine; siyaset yaptığını, bir takım kurumları hedef aldığını söylediğini aktaran Bıyık, şöyle devam etti:

"Kendisi 'OYAK mağduriyetleri en az Harp Okulu'ndan atılan öğrenciler kadar önemli' dedi. Burada bağlantı kuramadım. Bende kendisine Karacabey'den geldiğimi seçmeni olduğumu söyledim. Milletvekili de beni çok iyi tanıdığını söyledi. Hafif tartışma oldu. Ne TSK'yı ne OYAK 'ı hedef almadığımı, şahsi menfaatleri için kullanan insanlarla hesaplaşmam olduğunu söyledim."

Konuşmasının ardından sağlık sorunları nedeniyle salondan ayrıldığını belirten Bıyık, komisyona 18 bölümlük, 300 sayfalık yolsuzluklarla ilgili dosya sunduklarını bildirdi. Bıyık, sundukları dosyanın tamamının maddi delili olduğunu kaydetti.

OYAK'ta 2000 - 2004 yılları arasında büyük vurgun yapıldığına ilişkin iddiaları içeren şikayet dilekçesini de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini belirten Bıyık, aynı yönde başka bir arkadaşının verdiği dilekçeye savcılıktan zaman aşımına uğradığına ilişkin cevap geldiğini belirtti. Savcılıktan gelen cevabi yazıda, 'Suç tarihleri arasında yürürlükte bulunan güveni kötüye kullanma suçunun tanımı ve cezasının belirtildiği 765 sayılı TCK'nın 510. Maddesindeki suçu oluşturduğu' suçun aynı yasada belirtilen 5 yıllık zaman aşımına uğraması nedeniyle 'kovuşturmaya yer almadığı' belirtiliyor. Bıyık, kendi başvurusu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Cihan



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs