En Sıcak Konular

CHP: Operasyon, İzmir'de CHP'yi zayıflatmak amacı taşıyor

22 Kasım 2011 18:52 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne özel yetkili savcının emriyle gerçekleştirilen operasyonun ideolojik olduğunu iddia etti.

 Gökhan Günaydın, 9'u özel kişi 5'i sendika yöneticisi, 28'i belediye personeli toplam 42 İzmirlinin gözaltına alındığını hatırlatarak, "İçişleri Bakanlığı Anayasa'nın verdiği vesayet yetkisini CHP'nin kalesi niteliğindeki İzmir'i zayıflatmak için bir çalışma alanı olarak görmektedir. CHP buna teslim olmayacaktır." dedi.

CHP İzmir milletvekilleri adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Gökhan Günaydın yaptı. Güler, tekil memuriyet suçu denilebilecek çeşitli soruşturma konularının organize terör örgütü kapsamında değerlendirilerek büyükşehir belediyesinin organize suç örgütü gibi nitelendiğini kaydetti. 2 Mayıs'tan itibaren 12 Haziran seçimlerini kilitlemek için operasyon yapıldığını, şimdi de her gün yeniden yenilenen yatırımların önünü kesmek için AK Parti hükümetinin haddini aşarak çeşitli suçlamalarda bulunduğunu savundu. Güler, "Bu protestoyu protestoda bırakmak değil, artık bu haksız suçlamaların önünü almak için mücadelemize devam edeceğiz. Bizim görüşümüz, odur ki AKP ilan etmeden olağanüstü hal önlemleriyle çalışan diktatöryel bir iktidardır. Bu iktidarı ve onun uygulamalarını reddediyoruz ve hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi İzmir halkına duyuruyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da operasyon haberi ile uyandıklarını ifade ederek, "Sayın Aziz Kocaoğlu EXPO'yu İzmir'e getirebilmek için Paris'te çalışırken birileri Büyükşehir Belediyesi'ne baskın yapmakta sakınca görmedi. Bu İzmir'de çalıştırmama, İzmir'in siyasi iradesine karşı koyma yönünde AKP'nin kamu yararına uygun olmayan iradesini ele vermektedir.'' dedi.

(CİHAN)

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs