En Sıcak Konular

İhvan bugün Tahrir Meydanı’nda yok

22 Kasım 2011 17:42 tsi
Mısır’da Müslüman Kardeşler Cemaati üyeleri tarafından kurulan Özgürlük ve Adalet Partisi, bugün Tahrir Meydanı’nda yapılacak gösterilere katılmayacağını ilan etti. Parti tarafından yayınlanan bildiride Askeri Konsey’den güvenlik güçleri

Kahire’de Tahrir Meydanı göstericileri ve güvenlik güçleri arasında ordunun acil diyalog çağrısına karşın çatışmaların yenilendiği şu sıra, Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaati, bugün Tahrir Meydanı’nda çeşitli parti ve halk hareketlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ‘milli kurtuluş milyon kişi’ gösterisine katılmayacağını açıkladı.

İhvan Cemaati’nden doğan Özgürlük ve Adalet Partisi, yayınladığı bildiride bazı parti ve siyasi güçler tarafından düzenlenen ve bugün gerçekleştirilecek olan büyük gösteriye katılmayacağını belirtti.

Parti bununla birlikte içişleri bakanlığı tarafından ülkede çıkarılan ve birçok bölgede güvenlik kontrolünün elden çıkmasına neden olan fitneyi söndürebilmek için çaba harcamaya devam ettiğini vurguladı.

Suçlular yargılansın

Askeri Konsey’den ise son günlerde işlenen suçlara sebep olanların hemen yargılanmasını, bu hususta başsavcıya bir rapor sunulmasını ve güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı’ndan çekilerek akıtılan kanın durdurulmasının sağlanmasını talep etti.
Parti şu anda ülkede yaşananları, Mısır’da yasama ve yürütme yetkisinin seçilmiş bir parlamento ve hakiki bir hükümete transferinin ilk aşaması olarak gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinin engellenmesi, kaos ortamı oluşturulması ve büyük Mısır Devrimi’nin deformasyonu için aylardır sürdürülen umutsuzluk girişimleri kapsamında gördüğünü açıkladı.

Öte yandan ülkedeki çeşitli halk hareketleri ve bazı siyasi güçler bugün ikindi vakti Tahrir Meydanı’nda toplanmak için temaslarda bulundu.

Askeri Konsey’den yetkiyi en kısa zamanda sivil bir yönetime teslim etmesini isteyen göstericiler şimdi de sürekli Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi’ye atfen ‘halk mareşalin düşmesini istiyor’ sloganları atıyor.
Dün akşam istifasını ilan eden İsam Şeref hükümetini silahlı kuvvetler yüksek konseyinin sekreterliği olarak vasıflandıran aktivistler hükümeti aylardır özellikle sivilleri ve aktivistleri askeri mahkemede yargıladığı için eleştiriyordu.

Selefi Cephe katılıyor

Öte yandan ülkedeki Selefi Cephe, onlarca Mısırlının öldürülüp binlercesinin yaralanmasını protesto etmek için bugün Tahrir Meydanı’nda ‘Milli Kurtuluş’ adı altında yapılacak gösterilere katılacağını ilan etti.

Selefi Cephe, yönetimin sivil başkana teslimi için bir zaman çizelgesi hazırlanmasını, şüpheli belgenin (anayasa prensipleri belgesi) iptalini, devrimcileri öldürenlerin acilen yargılanmasını, şehit ve yaralıların ailelerine tazminat ödenmesini talep etti.
Aynı şekilde Selefi Nur Partisi de bugünkü gösterilere katılan siyasi güçler arasında yer alıyor.



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs