En Sıcak Konular

Levent Ersöz: Yurt dışına kaçmadım

22 Kasım 2011 17:01 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikince Ergenekon davasında, Silivri Devlet Hastanesi'nin Selimpaşa'da bulunan ek binasında uzun süredir tedavi altında bulunan tutuklu sanık Levent Ersöz, doktor nezaretinde duruşmaya getirildi.

Kendisi için 'kaçtı' şeklinde haberler yapıldığını söyleyen Ersöz, "Ben yurt dışına kaçmadım. O dönemde Rusya vizesi aldım. Görev icabı Rusya'ya gittim. Soruşturma devam ettiği sırada dönmedim. Avukatlarım, ortalığın biraz daha sakinleşmesini beklememizin uygun olacağını söylediler." dedi.

Mahkemede söz alan Levent Ersöz, internet andıcı davasından sanık Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın yurt dışına kaçtığına ilişkin haberlerin geçmiş dönemde kendisi içinde yapıldığını söyledi. Ersöz, "Ben yurt dışına kaçmadım. O dönemde Rusya vizesi aldım. Görev icabı Rusya'ya gittim. Soruşturma devam ettiği sırada dönmedim. Avukatlarım, ortalığın biraz daha sakinleşmesini beklememizin uygun olacağını söylediler. Daha sonra rahatsızlandım. Gelir gelmez de göz altına alındım. Benimle ilgili de 'kaçtı' dediler. Amaç 'General kaçar, savaşamaz' imajı yaratmak. Ben kaçmadım. Türk askeri kaçmaz, Türk generali kaçmaz. Bu halde nasıl kaçayım? Yürüyemiyorum." ifadesinde bulundu.

Ameliyat olmak üzere gittiği hastanede kendisini gözaltına almak isteyen polislerden ameliyattan sonra gözaltına alınmayı talep ettiğini söyleyen Ersöz, "Eğer kabul etseler bugün bu durumda olmayacaktım. Şimdi vücudum enfeksiyon deposu." diye konuştu.

Ankara'da Kent otelde düzenlenen bir toplantıya katıldığını belirten Ersöz, "Ayrıca Liman lokantasında da Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Mehmet Şenay isimli Yargıtay savcısı ile yemek yedik. Ama bu toplantıda iddia edildiği gibi Ergün Poyraz yoktu."dedi. Tuncay Özkan'la görüştüğü iddialarının da doğru olmadığını dile getiren Ersöz, "Özkan ile de görüşmedim. iddia edildiği gibi bir darbe planı da yapılmadı. Hatta düşünülmedi de." ifadesini kullandı.

Ölmek istemediğini söyleyen Ersöz, "Yaşamak istiyorum. Bu ucu açık davanın sonunu görmek istiyorum. Bize kötülük yapanların sonunu görmek istiyorum. Sonum Kaşif Kozinoğlu ve Kuddusi Okkır gibi olmasın. Eğer böyle giderse üçüncü ölüm olayı buradan çıkacak. Bu tablonun yaşanmasında sizin kararlarınız etkili olacaktır. Artık tükendim. Dayanacak gücüm kalmadı. Hastanede iki kere kafa üzeri düştüm. Düştüğümde dilimi ısırdım ve dilim soluk borumu tıkamış. Bu davanın sonunu görmek istiyorum." sözleriyle tamamladı.

Ersöz daha sonra sağlık görevlileri nezaretinde ambulansla hastaneye gönderildi.

Sanık Fatih Hilmioğlu ise, darbeye zemin hazırlama suçlamalarına ise, "Darbe yapmak o kadar kolay bir şey değil. Bu salondaki sanıklara bakın bunlar mı darbe yapacak? Buradaki 10-15 kişiyle darbe yapılacaksa yemeklerden önce mi sonra mı bilemem ama günde 3 öğün darbe yapılır." diye konuştu.

Tutuklu sanık Mustafa Dönmez'in Başkan Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkındaki reddi hakim talebi de duruşmaya kısa bir ara verildikten sonra reddedildi.

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs