En Sıcak Konular

Kışanak: KCK operasyonlarını eleştirdi

22 Kasım 2011 17:00 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, devam eden KCK operasyonlarına tepki gösterdi.

Partisinin TBMM Grubu'nda konuşan Gültan Kışanak, örgüt suçlamasıyla avukatların da gözaltına alındıklarını hatırlatarak, "Son KCK operasyonuyla savunma hakkı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.'' iddiasında bulundu.

Kışanak, KCK operasyonunda 48 avukatın gözaltına alınmasını "Savunma hakkı ortadan kaldırılıyor." şeklinde değerlendirdi.

Konuşmasının büyük bir kısmında KCK operasyonlarından duyduğu rahatsızlığı anlatarak geçiren BDP Eşbaşkanı Kışanak, her grup toplantısını gözaltı ve tutuklama haberleriyle açmaktan rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

Kışanak, operasyonlar konusunda şunları söyledi: "Bugün 16 ilde 60'a yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların 48'ini avukatlar oluşturuyor. Operasyonun, şimdiye kadar yapılanlardan farklı olarak vermek istediği başka mesajlar var. Şimdiye kadar doğrudan partimize yönelik hukuk dışı faşizan uygulamaları ile gözaltılar yapıldı. Bugün basın kurumları ile hukuk büroları da eklendi. Bu faşizan uygulamalara karşı savunma imkânı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.''

Operasyonlar konusunda hükümete yüklenen Kışanak, "Zulümle abad olunmaz. Barış isteyenlere karşı, zalim yöntemlerle zulmederseniz, benzer uygulamaları yapanların akıbeti ile aynı olacaktır. Dünya insanlık tarihi çok çeşit diktatörler gördüler. Tarihte lanetli kişiler olarak anılıyorlar. Direnenler mağdurlar insanlık tarihinin onuru olarak anılıyor. Bunu bilerek görerek, bilerek ortaçağ zihniyetinin vazgeçmesi, demokrasi taleplerini bastırabileceğin vazgeçmesi gerekiyor.'' dedi.

Hükümeti faşizanlık yapmakla suçlayan Kışanak, "Tarih, onun bu saltanatına daha fazla izin vermeyecektir.'' ifadelerini kullandı.

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs