En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu panikleten açıklama

22 Kasım 2011 15:41 tsi
Başbakan Erdoğan'dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu panikleten hamle...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP’nin Dersim olaylarıyla yüzleşmesinin partinin başında aşiret mensubu Genel Başkan olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunması sebebiyle eşsiz bir fırsat olduğunu" söyledi. Başbakan Erdoğan, yarın Dersim ile ilgili açıklanmayan bazı belgeleri açıklayacağını belirtti.

CHP’nin bu toprakların tarihiyle kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: “CHP başta Dersim olmak üzere bu toprakların insanlarına yaptığı baskıyla yüzleşmelidir. Dersim hakkında kitap yazmış CHP Tunceli milletvekilinin bu konuyla ilgili açıklamaları CHP’nin fırsatıdır. Aşiret mensubu genel başkanın bulunması Dersim ile yüzleşmesi eşsiz bir fırsattır. Seçimde söylediğimde rahatsız oldu beyefendi. Aşiretini söyle niye kaçınıyorsun. Hemen ayrımcılık olduğunu söylüyor. Sevsinler senin gibi birleştiriciyi."

Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında 'Dersim konusunda başbakan özür dilesin' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Dersim konusunda özür dileyecek biri varsa sensin. Senin temsil ettiğin başında bulunduğu partinin ödettiği partidir. Sadece senin partin sadece siz varsınız. CHP bu dönemde de Dersim ile yüzleşmez özür dilemezse böyle bir fırsatı bir daha hiçbir zaman yakalayamayacak. Dersim ile ilgili bazı belgeleri kamuoyuyla paylaştım. Yarın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bazı yeni belgeleri kamuoyunda paylaşacağım. Arşivin yolunu bilmiyorsan yolunu söyleyeyim. Hepsi açık hepsinde gelip çalışma yapabilirsin.” diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs