En Sıcak Konular

'Aralarında avukatların da olduğu çok sayıda gözaltı var'

22 Kasım 2011 13:50 tsi


Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı baskın düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama yaptı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda bilgisayar ve örgütsel doküman olduğu iddia edilen belgeye el konuldu. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Öcalan'ın avukatı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik bu sabah gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Ergun Canan da gözaltına alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında, aralarında Ergun Canan'ın da bulunduğu 4 avukat gözaltına alındı. Avukatların büro ve evlerinde yapılan aramalarda birçok belgeye el konuldu.

İstanbul'da KCK operasyonu: 24 gözaltı

İstanbul'da yürütülen KCK operasyonlarında aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul'da sabah saatlerinde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese gidilerek arama başlatıldığı belirtildi. Yapılan aramalarda bazı dökümanlara el konulduğu ve aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli sayısının artabileceği kaydedildi.

(CİHAN)

BDP il eş başkanı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, BDP il eş başkanı Ömer Önen ile Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş'in de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı baskın düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama yaptı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen 30'a yakın kişi gözaltına alındı. BDP Bağlar İlçe Başkanlığı'ndaki aramalar sürüyor.

Bursa'da 2 avukat gözaltına alındı

Bursa, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da eşzamanlı olarak düzenlenen KCK operasyonu kapsamında, Bursa'da iki avukat gözaltına alındı. İki şüphelinin İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.

Mahmut Alınak'ın evinde arama yapılıyor

Kars ve Şırnak eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın, Kars'taki evi sabah saatlerinde polislerce basılarak arama yapıldı. Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul C. Başsavcılığı'nın hakkımdaki gözaltı ve arama kararı üzerine Kars'taki evime bu sabah saat 7.30'da polislerce girilmiş ve arama yapılmaktadır. Yastıkların içinin dahi arandığı tarafıma bildirildi. İstanbul'da olup şimdi gözaltına alınmayı beklemekteyim" dedi. Bu arada, Alınak'ın Kars'taki evinde yapılan aramanın şu saatlerde bittiği öğrenildi.

Batman BDP İl Başkanı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün gözaltına alındı. Aynı zamanda Öcalan'ın avukatlarından olan Öztüzün'ün evinde ve işyerinde arama yapan emniyet görevlileri incelenmek üzere bazı belgelere el koydu. Öztüzün, 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen kongrede tekrar BDP Batman il başkanlığı görevine seçilmişti.

Ankara'da1 avukat gözaltına alındı

İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye genelinde değişik illerde başlatılan KCK operasyonları kapsamında Ankara'da bir kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında 1 avukatın gözaltına alındığı bildirildi. Avukatın İstanbul Emniyeti'nin aradığı isimler arasında bulunduğu ifade edildi. Avukatın emniyetteki işlemlerinin ardından bugün İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Iğdır'da 1 avukat gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir avukat gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı. Avukat olduğu öğrenilen kişinin evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

Denizli'de 1 avukat gözaltına alındı

Denizli'de, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda bir avukat gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan avukatın ofisinde de arama yapıldı.

Gözaltındaki zanlının Denizli'den İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Özgür Gündem bürosunda da arama yapılıyor

İstanbul'da, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Özgür Gündem Gazetesi'nin Beyoğlu'nda bulunan bürosunda da arama yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde büroya gelen polis ekiplerinin araması sürüyor.

İstiklal Caddesi Mis Sokak 4 numarada bulunan binaya gelen polis ekipleri kapalı olan büroyu çilingir yardımıyla açtırdı. Baskınla ilgili çevik kuvvet ekipleri de Mis Sokak girişinde önlem aldı. Polisin araması devam ediyor.

Bu arada, İstiklal Caddesi 36 numarada bulunan bir avukatlık bürosunda da arama yapılıyor. Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken içerideki arama sürüyor.



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,206 µs