En Sıcak Konular

Türkiye için bugün çok yoğun birgün!

22 Kasım 2011 10:45 tsi
Türkiye uzun zamandır böyle hareketli gün geçirdi mi acaba? Planlanan gündemin dışındaki gelişmeler adeta zihinleri yordu. İşte her noktasında hareket olan ülkenin gündemi.

Bugün gözler Erdoğan’da. Bedelli askerlikle ilgili alınan kararı açıklayacak. Diğer taraftan polis, Türkiye'nin çok sayıda ilinde üç ayrı operasyona attı. KCK, ihale yolsuzluğu ve El Kaide.. Doktorlar grevde. Akşama dev maç var.

BEDELLİDE SONUÇ GÜNÜ

Bugünü milyonlarca kişiye unutturmayacak gelişmeyi Başbakan Erdoğan neticelendirecek. Yıllardır gündemimizi işgal eden bedelli askerlik yasasına ilişkin nihai sonuç AK Parti Grubu’nda Erdoğan tarafından açıklanacak. Yasa tasarısının hangi yaş sınırını kapsayacağı ve bedelinin ne olacağı merak konusu.

CHP DERSİM’İ KONUŞACAK

AK Parti grubunun hemen arından gözler bu sefer CHP grubuna çevrilecek. Çünkü CHP Dersim tartışmasıyla çalkalanıyor. Atatürk’e yönelik eleştirilere kayıtsız kalmakla suçlanan ve Dersim’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışma arkadaşlarına neler söyleyeceği merak konusu.

BDP’DE GÜNDEM KCK

AK Parti ve CHP’nin yanı sıra MHP ve BDP de grup toplantısı yapacak. MHP için özel bir gündem yok. Fakat BDP için gün ayrı bir önem kazandı. Çünkü Türkiye genelinde geniş çaplı KCK operasyonlarında çok sayıda BDP’li gözaltına alındı. Aralarında BDP il başkanları ve avukatların olduğu gözaltılar için BDP kanadından gelecek yorumlar dikkatle izlenecek.

Türkiye güne KCK operasyonlarının yanı sıra iki ayrı ildeki başka operasyonlarla da uyandı.

İZMİR BELEDİYESİ’NE BASKIN

 İhaleye fesat karıştırma iddiaları çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez operasyon düzenleyen emniyet güçleri 42 kişiyi gözaltına aldı.

KONYA’DA EL KAİDE

Polis Konya’da ise yasa dışı terör örgütü El Kaide’ye yönelik operasyonda ise 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

AHMET ŞIK VE ŞENER HAKİM KARŞISINDA

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında tutuklanan gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında çılan davanın görüşülmesine başlanacak.

DOKTORLAR BUGÜN GREVDE

İstanbul'un iki önemli hastanesinde doktorlar bugün grevde. Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerindeki doktorlar tam gün uygulamasına karşı çıkıyor. Binlerce kişinin hizmet aldığı fakülte hastanelerinde bugün acil servisler dışında hizmet verilmeyecek.

GÜL, KRALİÇE’NİN İKİNCİ TÜRK KONUĞU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'de. Kenan Evren’den sonra Kraliçe Elizabeth tarafından davet edilen ikinci Türk devlet adamı olan Cumhurbaşkanı Gül, resmi karşılama töreninin ardından Kraliçe tarafından Buckingham Sarayı'nda onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.  Türk eserlerinin de bulunduğu Kraliyet Resim Koleksiyonu'nu gezecek olan Gül, Westminster Katedrali'ni ziyaret edecek.  Gül, Downing Street 10 Numara'da, Başbakan Cameron'la  görüşecek, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'i kabul edecek.  Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Kraliçe tarafından Buckingham Sarayı'nda onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.

AKŞAMA DEV MAÇ VAR

Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, bu akşam kendi evinde İtalya’nın güçlü temsilcisi İnter’i konuk edecek. Grupta oynadığı 4 maçın sonucunda 5 puanı bulunan temsilcimiz ilk maçta deplasmanda mağlup ettiği İnter’i yenerse gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmış olacak.

Günün diğer gelişmeleri ise şöyle:    

BAKANLARIN PROGRAMI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Prag'da.  Çiçek ve beraberindeki heyet, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus tarafından kabul edilecek. (Prag Kalesi) Çiçek, temaslarının ardından yurda dönecek.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İkinci Hizmet İçi Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılıyor. (Afyonkarahisar)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dünya Ticaret Örgütü Müzakereler Koordinasyon Kurulu 7. Toplantısı'na başkanlık edecek. Çağlayan, Türk-Amerikan Ticaret Odası yönetimini TBMM'de kabul edecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 10. Kuruluş Yıl Dönümünde Enerji Piyasaları: Yatırımlar, Rekabet, Riskler ve Beklentiler konferansına katılıyor. (Ankara)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonunca düzenlenen Gıda Kongresi 2011'e katılıyor. (İzmir)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Brüksel'de ''AB'nin Geleceğinde Türkiye'deki Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Önemi'' konulu konferansa katılacak. (Belçika)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine gidecek.

TBMM

-Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. (15.00)

-Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2012 bütçeleri görüşülecek. (10.00)

- Adalet Komisyonunda, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak. (15.00)

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin Önlenmesini içeren tasarıyı görüşecek. (15.15)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve genişlemeden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle'yle görüşecek.

- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun düzenlediği ''Ortadoğu'da nükleer silahlardan arınmış bölgelerin kurulması'' başlıklı toplantıya Viyana'da devam edilecek.




Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs