En Sıcak Konular

"Televizyonda hesaplaşalım!"

12 Haziran 2007 15:59 tsi
Anavatan lideri Mumcu, birleşme ve ittifak görüşmeleri konusunda kamuoyuna tek taraflı bilgi verildiğini ifade ederek DP lideri Ağar'a "birlikte canlı yayına çıkalım ve kamuoyuna bilgi verelim" çağrısında bulundu.

Ağar'ı canlı yayına çağırdı  

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, birleşme ve ittifak görüşmeleri konusunda kamuoyuna tek taraflı bilgi verildiğini ve basında da yanlı haberler yayınlandığını belirterek DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a “birlikte canlı yayına çıkalım ve kamuoyuna bilgi verelim” çağrısında bulundu.
Mumcu birleşme ve ittifak konusunda basında yapılan yorum ve haberler hakkında yazılı açıklama yaptı. Anavatan Partisi ve DYP’nin Demokrat Parti çatısı altında bütünleşme ve birlikte seçime girme sürecinde yaşananlara ilişkin çelişkili ve gerçek dışı haberler yayınlandığını, bunun kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine yol açtığını savunan Mumcu, şunları söyledi:
“Geçmişten bugüne bu sürece ilişkin olarak izlediğimiz yöntem bütünüyle açıklık ve şeffaflık olmuştur. Buna rağmen konuya ilişkin haber ve yorumlar, maksatlı yönlendirme ve yeterince bilgi sahibi olunmamasından dolayı yanıltıcıdır. Maksatlı olarak yayılan yönlendirme amaçlı haber ve yorumların düzeltilmesi konusunda en küçük bir girişimde bugüne kadar özellikle bulunmadım. Bunun nedeni, bu yaklaşım sahiplerinin asıl niyet ve gerçek tutumlarının bu vesile ile açığa çıkmasına yardımcı olmaktı. Ancak kamuoyu bu süreci (DP ile bütünleşme sürecini) başlangıçtan geldiği noktaya kadar bilmek ve geleceği hakkında güven duyacağı bilgilere sahip olmak istemektedir. Bize göre de bu milletimizin hakkıdır. Kamuoyuna açıklıkla ifade etmek istediğim husus, bu sürecin her iki tarafının aynı açıklık ve şeffaflık tutumunu göstermesi gereğidir. Tek taraflı açıklamalar gereksiz polemiklere yol açacağı gibi, bu açıklamaların gerçekliğinden kuşku duyulabilmesi de doğal olacaktır.”

Kamuoyuna birlikte hesap verelim

Birleşme sürecinin başlangıcından bugüne ve geleceğe ilişkin bütün ayrıntıları konusunda sürecin iki tarafının kamuoyuna birlikte bilgi ve hesap vermesi gerektiğine de işaret eden Mumcu, önümüzdeki günlerde 1 hafta düzeltme amaçlı dahi olsa sürece ilişkin açıklamada bulunmayacağını belirtti. Mumcu, Ağar’a kamuoyunun önüne birlikte çıkmayı teklif ederek şunları söyledi:
“Bu süreci açık ve net anlamak isteyen taraflara ve tüm gerçekliğiyle anlatmak isteyen muhataplarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum: Süreci başlatan kişiler olarak, Sayın Mehmet Ağar ve ben bu konuyu yazıp yorumlayan gazetecilerin karşısında canlı yayında kamuoyuna açık bilgiler vermeli ve konuşmalıyız. Bu ihtiyaç, sadece medyanın ve gündemi sınırlı bir ilgiyle takip eden kamuoyunun ihtiyacı değil, sürecin ortağı partilerin örgüt ve üyelerinin de ihtiyacıdır. ‘Bu işler medya önünde konuşulmaz’ demek, ‘bu işler medya manipülasyonu ile yürütülür’ anlamına gelmemelidir. Bu sürecin kaderini ve geleceğini, tek taraflı irade beyanlarının belirleyemeyeceği aşikardır. Bu sürecin geleceğini olumluya çevirmek, açıklık ve şeffaflıkla mümkündür” dedi.

Çağrıma makul sürede yanıt verileceğini umuyorum

Yaptığı çağrıya hem Ağar hem de basın yayın kuruluşlarından olumlu yanıt gelmesini beklediğini ifade eden Mumcu, bu süre içinde düzeltme amaçlı da olsa hiçbir düşüncesini kamuoyuyla paylaşmayacağını yineledi. Mumcu ”Bununla birlikte, özellikle partililerimizin ve kamuoyumuzun daha fazla ayrıntı ve açıklık talep eden ısrarlı tutumları karşısında, bu sessizliğimin ilanihayi devam etmeyeceği aşikar olup, bunun için de bu çağrıma makul bir sürede yanıt verileceğini umuyorum” diye konuştu.

cafesiyaset



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs