En Sıcak Konular

İsrail’de Türkiye kavgası

22 Kasım 2011 08:42 tsi
İsrail’de Türkiye kavgası İsrail'de Türkiye kavgası ortalığı karıştırdı...

İsrail’de Mossad ve Dışişleri Bakanlığı Ankara ile yürütülen görüşmeler nedeniyle birbirine girdi. İki kurumu pazar günü Başbakan Binyamin Netanyahu barıştırdı.

İsrail yönetiminin en önemli iki kurumu Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat teşkilatı Mossad Türkiye ile ilişkiler yüzünden birbirine girdi. İsrail’in sol eğilimli gazetesi Haaretz’in haberine göre Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Mossad’ın kendilerine danışmadan Türkiye ile bağlantıda olmasından rahatsız oldu.

Bakanlıktan boykot emri

İstihbarat teşkilatını birkaç kez uyarmasına rağmen yanıt alamayan Lieberman, tüm çalışanlarına Mossad’ı boykot etme emri verdi. Bununla da yetinmeyerek cuma günü Netanyahu ile bir araya gelerek şikayetlerini anlattı. Yasalara göre İsrail’in tanıdığı ülkelerle Dışişleri Bakanlığı’nın, tanımadığı ülkelerle ise Mossad’ın görüştüğünü hatırlatarak istihbaratçıların buna uymadığını söyledi. Lieberman Mossad’ın Türkiye ile gizli görüşmeler yaptığını söyleyerek bunun bir an önce durdurulmasını istedi.

Başbakan Netanyahu bunun üzerine pazar günü Lieberman ve Moussad Direktörü Tamir Hardo’yu bir araya getirerek anlaşmalarını istedi. Lieberman, iki tarafın sorumluluklarının kağıt üzerinde yeniden paylaştırılmasını şartıyla kabul etti. Lieberman’ın kızgınlığının ardında Mossad yetkilisi David Meidan’in geçen ay Hamas militanlarının İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması için Lieberman’ın onayı olmadan Ankara ile görüşmelerde bulunması yatıyor. Bu arada İsrail ile Türkiye arasında donma noktasına gelen ilişkilerde ilginç bir gelişme oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Ankara Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapacak bir diplomatik görevli daha gönderiyor.

Ankara’ya uyuşmazlık uzmanı

Ankara’da ikinci katip seviyesinin üzerinde İsrailli diplomatın kalmasına izin verilmediğini belirten Ynet, bunun İsrail’i, “Ankara’nın kriterlerine en uygun adayı” seçme yoluna ittiğini ve bu görev için uyuşmazlık çözümü uzmanı olan, avukat Joseph Levi-Safri’nin (39) seçildiğini bildirdi.

milliyet

Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs