En Sıcak Konular

İşte PKK'nın kış planı

22 Kasım 2011 08:03 tsi
İşte PKK'nın kış planı PKK terör örgütü yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Kavaklı saldırısının intikamını almanın hesaplarını yapıyor.

Hava operasyonunda ağır kayıplar veren terör örgütünün, Bahoz Erdal'ın talimatıyla kış üslenmesini Hakkari'de yaptığı öğrenildi. Belirlenen mağara ve sığınaklarda kışı geçirmeye hazırlanan örgütün tek hedefi, sansasyonel bir eyleme imza atmak.

PKK'nın stratejik kamplarından Hakkari-Şır-nak sınırındaki Kavaklı'ya yönelik operasyon terör örgütüne büyük darbe vurdu. Güvenlik raporlarına yansıyan bilgilere göre, örgüt hem etkinliğini sürdürmek hem de intikam almak için bu bölgedeki militanlarının önemli kısmını Kandil'e götürmedi. Hakkari'de en az 10-12 bölgede kış üslenmesine gittiği tespit edilen örgüt, 250'ye yakın militanını bu ilde tutma kararı aldı. PKK'nın geçmiş yıllara göre kış üslenmesi için bölgede 4 kat fazla militan bıraktığı tahmin ediliyor.

Hakkari bölgesinde 700 civarında terörist bulunuyor. Örgüt, önceki yıllarda 1 Kasım'da kış üslenmesine başlayıp 15 günde tamamlıyordu. Ancak örgüt Kavaklı'da birçok kayıp vermesine rağmen bu yıl bu uygulamayı değiştirip militanlarının üçte birini bölgede tutma kararı aldı. Silahlı mücadeleyi tırmandırmak isteyen PKK'nın kış aylarındaki faaliyetlerine karşı güvenlik birimleri de alarma geçti. Örgütün iletişimini yakın takibe alan güvenlik birimleri, PKK'nın dağ kadrosunun yakın zamanda eylem talimatı verdiğini tespit etti. Edinilen bilgilere göre, 24 askerin şehit olduğu Kekliktepe'nin güneyinde örgüt telsiz kestirmesi yapıyor. Bu PKK'nın o bölgede üslenme yapacağını ya da eylem hazırlığında olduğunu gösteriyor.

Terör örgütü PKK'nın Kandil'e çekilmeyip kış üslenmesine gittiği Hakkari'deki bölgeler şunlar: Çobandağı, Çaltepe Mahallesi, Han Yaylası, Alandüz tepeleri, Faraşin yaylaları, Dağlıca, Onbaşılar, Eski Çanaklı, Kavaklı.Terörörgütü mensupları Hakkari sınırları içinde olan bu bölgelerdeki sığınak ve mağaralarda saklanacak. Teröristlerin kış aylarında bu sığınaklardan çok kolay çıkamayacağı, güvenlik birimlerinin kara ve hava operasyonlarını sürdürmesi halinde örgütün baharı görmeden büyük bir darbe daha yiyeceği belirtiliyor. Uzmanlar, operasyonların durmaması gerektiği konusunda hemfikir.Türkiyeiçindeki sığınakların tek tek imha edilmesi gerektiği aktarılıyor. Gerektiğinde sınır ötesi harekât düzenlenmesi ve nokta operasyonlarla örgütün direncinin kırılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor. Örgütün ağır kış şartlarının yaşandığı kırsalda saldırı yapması pek mümkün değil. Kırsalda Hakkari'nin yanı sıraDiyarbakırve Tunceli kırsalındaki örgüt üyeleri de kış üslenmesine gitti. Diyarbakır'daki örgüt mensupları Şenyayla bölgesinde kış üslenmesine gidiyor. Hantepe ile Aktütün arasındaki arazinin dağlık olmasından dolayı terör örgütü mensupları bu bölgeyi sık kullanıyor. Örgüt mensupları Avaşin ve Basyan kamplarına bu bölgelerden geçiyor.

'BAHOZ ERDAL' İNTİKAM PEŞİNDE

Edinilen bilgilere göre, PKK'nın kış aylarında böyle bir karar almasında, şiddet yanlısı politikalarıyla tanınan 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatı etkili oldu. Erzurum, Van, Hakkari ve Şırnak kırsallarında hava şartlarının yaşama koşullarını etkisiz hale getirmesine karşın, kış üslenmesine gidilirken arkada büyük bir güç bırakılmasında Bahoz'un Kavaklı'daki hava destekli operasyonun intikamını alma düşüncesi olduğu belirtiliyor. Ayrıca PKK, Hakkari üzerindeki fiili baskıyı kışın da sürdürmek istiyor. Zap kampında saklandığı tahmin edilen Bahoz Erdal, yerinin belli olmaması için uzun süredir telsizden talimat vermiyor. Son talimatları "Arazi boş, niye eylem yapmıyorsunuz? Bir tane yetmez, 10 adam kaçırın. Bir eylem yetmez 10 eylem yapın." idi. Kırsalda büyük darbe yiyen örgütün, şehirlerdeki hücrelerini harekete geçireceği, bireysel eylemlerini artırabileceği tahmin ediliyor. Deniz otobüsü kaçırdığı için öldürülen PKK'lı Mensur Güzel'in de bu hücrelerden birinden olduğu belirtiliyor.

zaman




 

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs