En Sıcak Konular

Barzani'den Van'a 1 milyon dolar yardım

21 Kasım 2011 17:16 tsi
Van'da meydana gelen depremler sonrasında açıkta kalan depremzedelerin başta barınma olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için açılan Başbakanlık yardım hesaplarında 144 milyon 500 bin lira birikti.

Suudi Arabistan Krallığı'ndan gelen 50 milyon dolar yardımın ardından, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de 1 milyon dolar gönderdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)'ndan yapılan açıklamada Van Valiliği'ne acil ihtiyaçların karşılanması için gönderilen acil yardım ödeneğinin toplam 28 milyon 760 bin TL'ye ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla açılan yardım kampanyaları kapsamında; Başkanlık nezdinde Suudi Arabistan Krallığı'ndan gönderilen 50 milyon ABD Doları ve Mesut Barzani'nin gönderdiği 1 milyon ABD Doları ile birlikte 144 milyon 500 bin TL biriktiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplarında 34 milyon 700 bin TL ve Kızılay'ın hesaplarında 43 milyon 900 bin TL olmak üzere toplam 223 milyon 100 bin TL nakdi yardım toplandığı kaydedildi.

Bugüne kadar Van'a gönderilen acil yardım ödenekleri dâhil olmak üzere, bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyetinin ise 340 milyon 891 bin 550 lira olduğu vurgulandı.

Depremin ilk anından itibaren yapılan seri planlamalar çerçevesinde, AFAD, TOKİ ve Kızılay tarafından, afetzedelere toplam 19 bin 500 konteyner siparişi verildiği belirtilerek, şu ana kadar bin 925 konteyner evin bölgeye gönderildiği ifade edildi.

Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs