En Sıcak Konular

Erdoğan: Onurum kırıldı, gururum incindi

21 Kasım 2011 16:25 tsi
Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan sıfatıyla yargıdaki rüşvet iddialarına ilişkin yapılan soruşturmada adı geçen eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ı yargılamaya başladı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Hasan Erdoğan, iddialara ilişkin

Hasan Erdoğan, gelirleri konusunda 4 bin 400 TL emekli maaşı, 3 bin 500 TL de kira geliri bulunduğunu ifade etti.

Rüşvet alma iddiasıyla yargılanması konusunda ise "Onurum kırıldı. Gururum incindi." diyen Erdoğan, aklanacağına inandığını kaydetti.

Mesleki yaşamından kısaca bahseden Erdoğan, emekli olduktan bir buçuk yıl sonra böyle ağır bir ithamla yargılanmasının kendisine gerçekten çok ağır geldiğini vurguladı.

Görüşme taleplerini hep reddettiğini dile getiren Erdoğan, bunu arkadaşlarına da söylediğini ve gerektiğinde bu davadan dahi çekileceğini söylediğini aktardı.

Herkes kendi görüşü doğrultusunda oyunu kullandığını ve dosyanın karara bağlandığını anlatan Erdoğan, bu dosyayı emekli olmadan da sonuçlandırabileceğini ancak kendisinin dosyayı kendinden sonraki başkana bırakıldığını ifade etti.

Şüphe, kuşku üzerine dava açıldığını iddia eden Erdoğan, o kimliği belirsiz kişinin ise kendisi olmadığını savundu. O kişinin kendisi olması halinde hakkında suçüstü yapılması ve Yargıtay'a bildirilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, böyle ağır bir suçu işleyenin daire başkanlığı yapmasını anlayamadığını kaydetti.

İletişim takibi ve teknik takiple elde edilen bulguların hukuka aykırı olduğunu ileri süren Erdoğan, bunlara itibar edilmesinin doğru olmadığını savundu.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker'in de bunların hukuka aykırı olduğuna dair rapor düzenlediğini aktaran Erdoğan, olayın inandırıcılığının bulunmadığını iddia etti.

Konuşmaların kendi dışında yapıldığını ve bağlamayacağını savunan Erdoğan, "Hakkımdaki iddiaları asla kabul etmiyorum. Böyle bir olay asla cereyan etmemiştir. Beraatımı talep ediyorum." diye konuştu. Erdoğan, daha önce verdiği sözlü ve yazılı savunmaya ilişkin bir söyleyeceği bulunmadığını ifade etti.

Kendilerinin ilk iki davayı kazandıklarını dile getiren müdahil Ceyda Zeliha Erem ise birtakım şaibelerin de daha önce söylendiğini ve üçüncü davayı kaybettiklerini söyledi. Birden bire tahliye kararının Yargıtay tarafından onaylandığını ve buna çok şaşırıp üzüldüklerini anlatan Erem, bunun kendileri açısından ciddi maddi ve manevi yıkım başlattığını belirtti. İcra memurlarının hemen boşaltmalarını istediğini, süre vermediklerini dile getiren Erem, çok zor ve üzüntülü günler yaşadıklarını kaydetti. Tashihi karardan dönüldükten sonra bir nefes aldıklarını ve toparlandıklarını ifade eden Erem, fakat 2008 yılında verilen bu tahliye kararının yaralarını hala sarmadıklarını belirtti.

Duruşmaya 10 dakika ara verildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki bir davada, rüşvet verildiği iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın adı geçiyordu. Erdoğan hakkındaki soruşturma, o dönem görevi başında olması sebebiyle Yargıtay tarafından yürütülmüştü. Yargıtay Başkanlar Kurulu ise Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına karar vermişti.

TCK'nın, rüşvet suçunu düzenleyen 252. maddesinin birinci fıkrası, rüşvet alan kamu görevlisinin, 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını, ikinci fıkrası ise rüşvet alan veya bu konuda anlaşmaya varan kişinin, yargı görevi yapan kişi olması halinde, birinci fıkraya göre verilecek cezanın üçte birden yarısına kadar artırılmasını öngörüyor.

Bu haber 910 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs