En Sıcak Konular

Putin, Moskova'da yuhalandı

21 Kasım 2011 13:42 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova'da bulunan Olimpiskiy Spor Kompleksi'nde Amerikalı Jeff Monson ve Fyodor Yemelyanenko arasında gerçekleşen "Karma Dövüş" müsabakasında izleyiciler tarafından protesto edildi.

Yemelyanenko'nun Amerikalı dövüşçüyü devirmesini alkışlarla izleyen Putin, dövüş pistine çıktığında kötü bir sürprizle karşılaştı.Yemelyaneko'yu kutlayan Putin'i konuşması sırasında izleyicilerden bir grup yuhaladı ve ıslıklarla protesto etti. Rus devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan programda ıslık ve yuhalama sesleri duyulurken, kameranın seyircileri göstermemeye özen göstermesi dikkat çekti. Rus basını devlet televizyonunun protesto eylemini gizlemeye çalıştığını iddia etti.

Piste çıkarak Yemelyanenko'nun elini sıkan Rusya Başbakanı, "Değerli arkadaşlar! Burada altı ayrı ülkeden gelerek müsabakalara katılan sporcuları en derin duygularımla selamlıyorum. Rus kahramanı Fedor Yemelyanenko'yu da kutluyorum. Bu sadece kendisinin fiziki gücü dolayısı ile değil, ruhi yönünü de dikkate alarak kutluyorum. Kendisinde gerçek bir Rus kahraman ruhu var. Tebrikler Yemelyanenko!" dedi.

Siyah kuşak judo derecesi bulunan Putin Haziran 2010'da Soçi'de yapılan Avrupa Karma Dövüş Şampiyonası'na Amerikan Hollywood yıldızı Jean-Claude Van Damme ile birlikte katılmıştı.

Olimpiskiy'de düzenlenen karşılamayı izlemek üzere Putin'in yanısıra Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Spor Bakanı Vitali Mutko ve olimpiyat şampiyonları katıldı. Profesyonel dünya bayan boks şampiyonu Natalya Rogozin de Putin'in yanına oturdu ve karşılaşma boyunca Rusya Başbakanı'na bilgi verdi. Salonda yaklaşık 22 bin seyircinin bulunduğu kaydediliyor.

Ekho Moskvı radyosuna değerlendirmede bulunan Rusya Prefosyonel Boks Federasyonu sözcüsü Andrey Bazdrev Putin'in olumsuz reaksiyondan başlangıçta etkilendiğini, ancak kısa sürede kendini toparladığını söyledi.

Aralık ayında yapılacak parlamento seçimleri ve Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimleri yaklaşırken halkın yüzde 50'den fazlasının destek verdiği Putin, son anketlerde reyting kaybediyor. Halkın sıkça farklı performanslarla karşılarında gördükleri Rusya Başbakanı'na karşı daha az toleranslı olmaya başladığı yorumları yapılıyor.

cihan

Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,232 µs