En Sıcak Konular

Bankalar hakında soruşturma

21 Kasım 2011 11:28 tsi
Rekabet Kurulu, 12 bankaya kredi ve mevduatlarla ilgili soruşturma açtı

Kurumun resmi web sayfasında yayımlanan duyuruya göre, Kurulun, 2 Kasım  2011 tarihli toplantısında bankacılık hizmetleri pazarında faaliyet gösteren  Akbank T.A.Ş., Finans Bank A.Ş., HSBC Bank A.Ş., ING Bank A.Ş., Türk Ekonomi  Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş  Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve  Ziraat Bankası A.Ş. ile Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. ile Garanti Konut  Finansmanı Danışmanlık A.Ş. unvanlı teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına  karar verildi.

Soruşturma, söz konusu teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması  Hakkında Kanunun rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs  birliği kararlarına ilişkin 4. maddesinde yasaklanmış olan davranışları  gerçekleştirip gerçekleştirmediklerinin tespiti amacıyla yürütülecek.

"BİZE ŞİKAYETLER GELDİ"

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı,  12 banka hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Kredi kartı faizlerine  ilişkin bize talepler, şikayetler geldi. Biz başka konularda, başka başlıklar  altında da bir kısım talepleri de dikkate alarak, ön araştırma kapsamında  yaptığımız çalışmayı soruşturmaya dönüştürmüş olduk” dedi.

Kaldırımcı, Rekabet Kurumu ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi  tarafından düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin rekabet hukuku  ve politikası alanındaki ihtiyaçların belirlenmesi” konulu konferans sırasında  soruşturmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soruşturmanın 1 yıl içinde sonuçlanabileceğini, ya da daha da  uzayabileceğini ifade eden Kaldırımcı, bunun tarafların talebine ve sürecin  gerektirdiği çalışmaların zamanında yapılıp yapılmadığına bağlı olduğunu  söyledi.

Kaldırımcı, şöyle devam etti.

“Kredi kartı faizlerine ilişkin bize talepler, şikayetler geldi. Biz  başka konularda, başka başlıklar altında da bir kısım talepleri de dikkate  alarak, ön araştırma kapsamında yaptığımız çalışmayı soruşturmaya dönüştürmüş  olduk. Bankacılık bünyesinde yapılan çalışmalar... Çeşitli alt pazarlar  itibariyle, belirlenen faizler konusunda işbirliği yapılıp yapılmadığı, ilgili  sektörde sürecin nasıl işlediğine dair sonuçta ön araştırma ve soruşturmadan  bahsediyoruz.”

Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,404 µs