En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sınır ötesine sarı ışık!

12 Haziran 2007 14:33 tsi
Erdoğan'dan sınır ötesine sarı ışık! Başbakan Erdoğan, son günlerdeki tartışılan Kuzey Irak'a operasyon konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan "Türkiye'deki mücadele bitti mi ki, Irak'ı istiyoruz" dedi. İşte çarpıcı açıklamalar!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon tartışmalarıyla ilgili olarak, ''İçerideki 5 bin terörist bitti mi ki, dışarıdaki 500 ile uğraşalım'' dedi. Erdoğan, şehit cenazelerindeki protestolarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığının inceleme başlattığını açıkladı.

Erdoğan, partisinin çekilmek istendiği noktaya asla gitmeyeceğini de vurguladı.

Öte yandan, Erdoğan, “Bazı emekli generaller, paşalar, televizyon televizyon dolaşıp hükümete karşı adeta saygı sınırlarını aşan ifadeler kullanmak suretiyle, toplumda sanki bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içerisine giriyorlar. Bunlar hoş şeyler değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel merkezinin tanıtımı sırasında, basın kuruluşlarının temsilcilerinin şehit cenazelerindeki protestolarla ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın gazetecelerin sorularına verdiği yanıtların satırbaşları:

"Katil iktidar" diyenlerin bir faturası olacaktır. İçişleri Bakanlığı güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor. Orada kimsenin gecesini gündüzüne katarak ülke için çalışan insanlara 'katil' diye haykırmaya hakkı olamaz.

Sınır ötesi konusunda gereken ne ise yapılır. Türkiye'de 5000 Türkiye'nin dışında 500 terörist olduğu söyleniyor. Türkiye'deki mücadele bitti mi ki, Irak'ı istiyoruz. Türkiye'deki 5000 terörist engellensin ki, Irak'taki 500 teröristle uğraşılabilsin. Bu rakamlar örnek olarak verilmiştir.

Sezer ve Büyükanıt ile görüşmediğim doğru değil. Terör gibi hassas bir konuda Genelkurmay Başkanı ile ayrı düşmemiz söz konusu olanaz.

Teröre karşı uluslararası platform oluşturulsun. Bu konuda sivil toplum örgütleri ve tüm siyasi parti temsilcisileri ortak çalışma yapmalı...

Bazı emekli generaller televizyon televizyon dolaşarak hükümete karşı sert açıklamalar yapıyor. Bu da ülkeyi geriyor. İnsanlarımızı ve ekonımiyi olumsuz etkiliyor.

1 Mart'ta Kuzey Irak'a girmek isteyenler şimdi değişti.

Kuzey Irak'a bir operasyon yapılacaksa yapılır. Ancak bu davul zurnayla olmaz.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili tam bir karmaşa yaşanmaktadır. Bunun sorumlusu muhalefettir.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs