En Sıcak Konular

PKK'lı teröristin İsrail bağlantısı deşifre oldu

19 Kasım 2011 23:32 tsi
PKK'lı teröristin İsrail bağlantısı deşifre oldu Mavi Marmara katliamının ardından yapılan katliamın 7 askerin şehit edildiği saldırıda da yer alan Kenan Y'nin İsrail'de ikamet ettiği ortaya çıktı.

Amanoslarda yakalanan teröristlerden Kenan Y.nin İskenderun’da 7 askerin şehit olduğu operasyonu düzenleyen kişi olduğu ortaya çıktı.

Mersin'de Emniyet ve Jandarma ekipleri çok önemli bir operasyona imza attı. Operasyonda 8 terörist kıskıvrak yakalandı. Bu operasyonu çok önemli kılan özelliklerden biri teröristlerin canlı olarak ele geçirilmesiydi. Bu sayede birçok bilgiye ulaşıldı. Bu bilgilerse gerçekten çok konuşulacak türden.

MERSİN'DE KATLİAM YAPACAKLARDI

Teröristlerin savcılık ve emniyetteki ifadelerinde 8 kişilik ekibin liderliğini örgüte 30’lu yaşlarda katılan Kenan Y.nin yaptığı anlaşıldı.

Teröristlerin çoğunun bölücü terör örgütünün derin yapılanması TAK’a üye oldukları belirlendi. Teröristlerin Mersin'e yönelik eylem planlarında birçok kamu binasına saldırmak olduğu, hedeflerindeki binaları şehre girmeden önce netleştirdikleri, Mersin’e geldikleri kamyonetin içine kullanacakları silahları ve bombaları gizleyerek yerleştirdikleri, yakalanmasalar şehirdeki emniyet, jandarma ve valilik binalarına saldırmayı hedefledikleri ortaya çıktı. Teröristlerin hedeflerinde sivil noktaların da olduğu öğrenildi.

TERÖRİST KENAN Y.NİN ÇOK İLGİNÇ BAĞLANTILARI

Yakalanan teröristlerin içinde bir isim dikkatleri üzerinde topladı.

1972’i doğumlu olduğu aynı zamanda grubun lideri olan Kenan Y. Teröristin Mavi Marmara baskınının hemen ardından, İskenderun 7. Deniz Hava Savunma Taburu Komutanlığı'na bağlı askeri araca yapılan ve 7 askerimizin şehit olduğu eylemde görev aldığı tespit edildi.

Saldırı zamanlamasıyla dikkat çekmiş ve Mavi Marmara baskınıyla bağlantısı olabileceği iddia edilmişti.

Teröristin Kenan Y. hakkında yapılan araştırmalarda kendisinin İsrail’de ikamet ettiği, İsrail’de oturmadığı zaman dilimlerinde ise sık sık bu ülkeye giriş çıkış yaptığı anlaşıldı. Teröristin İskenderun’da 7 askerin şehit edildiği eylem öncesinde de İsrail ile Türkiye arasında mekik dokuduğu da tespit edildi.

BU İSME DİKKAT!!!

Yakalanan 8 teröristin içinde dikkat çeken bir başka çarpıcı isim ise Bartın doğumlu Barış K.. Teröristin genç yaşlarda örgüte dahil olduğu. Örgütün genel profilinin tersine aslen Kürt kökenli olmadığı, örgütün özel kuvvetler kadrosunda görev yaptığı belirlendi. Barış K'nın örgüt elemanlarına bomba eğitimi verdiği anlaşıldı. Terörist TAK üyelerine bombalı eylemleri nasıl gerçekleştirecekleri ve sızmaları hangi yöntemlerle yapacaklarını öğretiyordu. Teröristlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda önümüzdeki günlerde örgüte büyük darbe vurulabileceği öğrenildi.

TAK NEDİR?

TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri); bölücü terör örgütü PKK’nın üstlenmek istemediği eylemleri yaptırmak için kurduğu paravan bir yapılanma. Güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, TAK’ın hedefinde özellikle şehir merkezleri var. Ankara Kumrular Sokak'taki bombalı saldırıyı da yine TAK’ın organize ettiği edinilen bilgiler arasında. Ayrıca TAK, PKK’nın özel kuvvetler birimi olarak da biliniyor. TAK, saldırılarını yapacağı zaman hedefteki şehre sessizce sızıyor. Kentteki hiçbir yerel kaynakla bağlantıya geçilmiyor. Mersin’e giren 8 teröristin de yine aynı yöntemi kullandığı belirtiliyor 

Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs