En Sıcak Konular

Batmanlılar 'Türkiye'de kardeşlik' için yürüdü

19 Kasım 2011 15:42 tsi
Batman Barosu öncülüğünde, Batman'da bulunan bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 'Şimdi Kardeşlik Zamanı' yürüyüşü düzenlendi.



Batman Atatürk Parkı önünden başlayan yürüyüş, Gülistan Caddesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Van depreminden sonra ülkede oluşan kardeşlik havasını pekiştirmek için yapılan yürüyüşe Eczacılar Odası, BAGİAD, Memur Sen'e bağlı sendikalar, Ziraat Odası, Batman Ticaret Borsası ve TOBB Batman Genç Girişimciler Kurulu gibi pek çok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Batman Baro Başkanı Yusuf Tanrıseven, yaptığı açıklamada, yürüyüşün siyasi hiçbir içeriği olmadığını belirterek, "Van depreminden sonra oluşan olumlu havayı daha da pekiştirmek, sesimizi silah sesinden daha yüksek çıkarmak, mürekkebi kana tercih ettirmek ve kardeşlik çağrımızı bütün Türkiye'ye duyurmak için bu yürüyüşü tertipledik." dedi.

Baskıyı anlayışla, kavgayı diyalogla, silahı kaleme, ölümü ve öldürmeyi yaşama ve yaşatmaya dönüştürme niyetinde olduklarını ifade eden Tanrıseven, açıklamada şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bütün halkın imtiyazsız ve önceliksiz eşitliği adına insan olma kimliğimiz ile buradayız. Şiddetin rehin aldığı tutsaklığımızı sona erdirmek için. Bu topraklarda sözün bitmediğini göstermek için, sorunların çözümünü şiddette aramanın yanlışlığını dile getirmek için ben de varım demek için burada toplanmış bulunuyoruz.

Yitirdiklerimize değer miydi diye birbirimizden hesap soracağımız günleri görmemek için her gün bir parçasını toprağa verdiğimiz insanlığımızı belleklerimizin enkazından kurtarmak adına 'sesimizi duyan var mı' demek için buradayız." Açıklamanın ardından, kalabalık grup sessizce dağıldı.

(CİHAN)

Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs