En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta doğalgaza ulaşıldı

19 Kasım 2011 13:25 tsi
Kıbrıs'ta doğalgaza ulaşıldı Rum basını: 48 saat içerisinde ilk doğalgaz örneklerini test edeceğiz

Güney Kıbrıs'ın ileri sürdüğü Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan 12. parseldeki doğalgaz sondaj çalışmalarında, doğalgaz yatağının 2-3 metre içerisine girildiği bildirildi. Rum Fileleftheros gazetesi, haberinde, boruların döşenmesi ve sondaj yerinin betonla kaplanması işleminin tamamlanmakta olduğunu belirterek 48 saat içerisinde ilk doğalgaz örneklerinin test edilmesi işleminin yapılacağını yazdı.

Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın platforma yapacağı ziyaretin çeşitli sebeplerle ertelenmesinin ardından bu hafta başında ziyaretin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakıldığını ifade eden gazete, sondaj çalışmalarını yapan Noble Energy şirketinin "Homer" isimli bu platformunun 1 Aralık tarihinde İsrail'e doğru yola çıkacağını belirtti. Gazete, platformun Noble adına İsrail'de kazılar gerçekleştiren "Geoglobal" şirketine 1 Aralık tarihinde teslim edileceğini, şirketin, ABD ve Kanada borsalarına bildirdiğini yazdı.

İKİNCİ TUR İÇİN BELGELER HAZIR

Öte yandan Politis, Rum Enerji Dairesi Bakanı Solon Kasinis'in, Ticaret Bakanı Praksula Andoniadu tarafından istenen ve Güney Kıbrıs'ın ileri sürdüğü MEB'sinde başka parsellerde doğalgaz aranması için ihaleye çıkılmasının yolunu açacak belgeleri teslim ettiğini yazdı. Habere göre Kasinis dünkü açıklamasında, ikinci tura gidilebilmesi için gerekli olan ve kendisinden istenen belgeleri hazırlayarak sunduğunu söyledi.

Noble Energy şirketinin 12. parseldeki doğalgaz yatağına ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Kasinis, şirketin açıkladığı verilerin 2006 yılından beridir bilinmekte olduğunu ve kazı sonuçlarına dayanmadıklarını belirterek, 2-3 haftaya kadar açıklanacak resmi verilerin çok daha fazla doğalgaz miktarını ilan edeceğinden emin olduğunu ifade etti. Kasinis ayrıca, 12. parselin Güney Kıbrıs'ın MEB'sindeki en iyi parsel olmadığını ve çok daha iyi parsellerin bulunduğunu da öne sürdü.

Diğer yandan Rum Ticaret Bakanı Praksula Andoniadu; yabancı yatırımcıların Güney Kıbrıs'ta gerek doğalgaz çıkarılması gerekse yan sanayi dallarında yatırım yapma konusunda büyük ilgi gösterdikleri iddiasını yineledi.

(CİHAN)

Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs