En Sıcak Konular

Dersim çıkışı yapan Aygün'den açıklama

19 Kasım 2011 12:26 tsi
Dersim olayları hakkındaki açıklaması sebebiyle CHP yönetiminin savunma istediği Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, partiden henüz savunma talebi gelmediğini belirtti. Aygün, "Gelirse açıklama yaparım. Benim açıklamalarıma, değerlerime dönük olduğunu za



Ankara'da yapılan 'Atanamayan öğretmenler' eylemine CHP milletvekilleri de katıldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, atanamayan öğretmenler grubuna hitaben yaptığı konuşmada, atanamayan öğretmenleri ilk defa örgütlü gördüğünü söyledi. İnce konuşurken, basının ilgisi ise CHP'de Dersim çıkışı yapan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün üzerindeydi.

Gazetelerde, CHP ve kendisiyle ilgili çıkan haberleri okuyan Aygün'ün yanında CHP Milletvekili Binnaz Toprak da vardı. Ardından Aygün'ün yanına gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Aygün ile konuştu. İnce, Aygün'e 'AKP'lilerle kavga etmeyi tercih ederim dedim." dedi.

Gazeteleri incelemesinin ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aygün, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 9 yıldır hükümette bulunduğunu, seçimlerde yüzde 50 oy aldığını belirtti. Başbakan'ın, ayağının tozuyla gelip İsmet İnönü ve CHP tarihine yüklendiğini dile getiren Aygün, "Dersim 1938 siyasi polemik konusu olmaması gerektiğini söyledim. Tartışmaların bu hale gelmesinden, basında bu şekilde siyasal malzeme olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu söyledim. Başbakan isterse hemen Pazartesi 1938 arşivlerini açabilir. Bu meselede ne olduğunu tüm toplum görebilir. Toplum olarak yol haritası çıkarabiliriz. Ama 9 yıldır bu konuda hiçbir şey yapılmıyor. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun kökeni üzerinden doğduğu şehir üzerinden sıkıştırmaya dönük ahlaksızca bir politika izleniyor." eleştirisinde bulundu.

"MÜLAKAT ÇARPITILMIŞ" DEMEDİ

Dersim 1938 konusunda alan araştırması yapan kitaplar yazan birisi olduğunu kaydeden Aygün, "Bu konuda görüşlerim açık, asla siyasal polemik konusu yapmam, hiç kimseyi yargılayamayız. Cumhuriyetin kurucusuna yönelik duygularıma gelince, 100 yıl evvelden kazanımların çok önemli olduğu çok devrimci bir lider. Mustafa Kemal'e o mülakatta asla saygısızlık yok." dedi.

Bir gazetecinin, 'Mülakat çarpıtılmış mı?" sorusuna Aygün, çarpıtılmış demedi. Konuyla ilgili "O mülakata girmeyeyim. O mülakatı çok uzun anlatmam lazım. Ama 24. dönem parlamentosu olarak 1938 konusunda bir şey yapacak mıyız yapmayacak mıyız. 73 yıldır süren bu acı, sırtı süngülü insanların acısını, hala aramızda dolaşanların bu acısını 24. dönem parlamentosu çözecek mi çözmeyecek mi? Bu ne CHP'nin ne AKP'nin meselesi. Bu insanlık meselesi." değerlendirmesi yaptı.

'Partiniz savunma isteyecek' ise sorusuna Aygün, "Bana henüz bir şey gelmedi. Gelirse açıklama yaparım. Benim açıklamalarıma, değerlerime dönük olduğunu zannetmiyorum. Geldiğinde hemen bilgi vereceğim." cevabını verdi.

(CİHAN)

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs