En Sıcak Konular

Zayıf Euro, Rusya'yı nasıl etkiler?

19 Kasım 2011 11:53 tsi
Zayıf Euro, Rusya'yı nasıl etkiler? Rus milyarder Oleg Deripaska, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Rusya'ya ucuz ürün ithalatı başlayacağını, rekabet edebilmek için de rublenin dolar karşısında değer kaybedeceğini söyledi.

"Birilerinin hala Avro'ya inanmaları benim için sürpriz" eleştirisi getiren Deripaska, Avro Bölgesinde krizin hızla yayıldığını kaydetti. Deripaska'ya göre Avro bir ya da iki yıl içinde dolara eşit olacak.

Dünyanın en büyük alüminyum şirketi Rusal'ın sahibi olan Deripaska, gelirlerinin yüzde 56'sının Avrupa ülkelerinden olduğunu söyledi. Kıta Avrupası borç yükü ile zor günler yaşarken, Avro-dolar paritesi de 1,34 dolar seviyesine kadar geriledi.

Forbes'a göre Rusya'nın beşinci zengini olan Deripaska, Avrupa para birliğinin kırıldığını ya da, deforme olduğunu vurguladı. Rus milyardere göre Avrupa ülkeleri bankalarını kurtarmak için para basmak zorunda kalacak. Deripaska mevcut kriz sürecinden en az zararla çıkabilmek için Asya pazarlarına, özellikle de Çin'e gözünü dikmiş durumda.

Avro'nun zayıflamasına karşın Çin'in de yuanı devalüe etmesinin bir dizi devalüasyon sürecini tetikleyebileceğini öngören Deripaska, "Zayıf Avro'nun Rusya yatırım ve reel sektörü üzerinde önemli etkisi olur... Endüstriden tarıma binlerce farklı kalem ürünün Avrupa'dan Rusya'ya aktığını düşünebiliyor musunuz?" hatırlatmasında bulundu. Rus milyardere göre bankalar kredi sistemlerinde önemli değişimlere gitmek zorunda kalacak. Uzun vadeli, ucuz kredi.

(CİHAN)

Bu haber 1,081 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs