En Sıcak Konular

Karadeniz Ekonomik Forumu gerçekleştirildi

18 Kasım 2011 20:50 tsi
3. Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine K. Albright ve eski ABD Enerji Bakanı Bill Richardson’ın katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

3. Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu bu hafta İstanbul'da gerçekleştirildi. Avrasya bölgesinde enerjinin geleceğinin tartışıldığı foruma Avrasya, AB ve ABD'den üst düzey bürokratlar, akademisyenler, iş ve STK dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Forum, İstanbul Swissôtel'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Türkiye'nin bölgedeki ve "Arap Baharı" sürecindeki önemine değinen Başbakan Erdoğan, Suriye'de akan kanın bir an önce durması için de çağrıda bulundu.

Atlantic Council öncülüğünde ve Türk hükümetinin işbirliğinde gerçekleştirilen foruma çok sayıda bölgesel ve uluslararası kurum ve kuruluş da destek sağlıyor. Avrasya Bölgesi ile Doğu-Orta Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri ve ekonomileri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve sürekli hale getirmeyi hedefleyen forum, bu ülkeleri ve iş dünyasını ABD'nin ve Transatlantik Topluluğun önde gelen oyuncularıyla bir araya getirmeyi de amaçlıyor.

Forum sonrasında Esma Sultan Yalısı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı özel bir akşam yemeği düzenlendi. Yemekte konuşan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik açıdan iyi durumda olduğunu belirtirken yüzde 1'lik bütçe açığı ile Avrupa Birliği ortalamasının altında bir performans sergilediklerini dile getirdi.

Foruma katılan isimler arasında şunlar yer alıyor: ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin El–Şehristani, Afganistan İslam Cumhuriyeti Geçiş Komisyonu Başkanı Dr. Eşref Gani, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Dr. Thomas Mirow, Eni S.p.A'nın CEO'su Paulo Scaroni, ABD eski Enerji Bakanı Bill Richardson, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrasya Enerji Özel Temsilcisi Büyükelçi Richard L. Morningstar, bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Barham Salih, Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Traycho Traykov, Pakistan eski Başbakanı Şevket Aziz, Kazakistan Ekonomik Kalkınma Bakanı Kairat Kelimbetov, Gürcistan Başbakan Yardımcısı Giorgi Baramidze ve Bosna Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj.

Katılımcılar iki günü aşkın süreyle bölgesel altyapı ihtiyaçları, kapasite ve finansman, Fukushima'nın ardından nükleer enerjinin geleceği, konvansiyonel olmayan gaz ve enerji ile ekonomik eğilimler gibi başlıklarda pek çok konuyu ele aldı.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs