En Sıcak Konular

BBP'den Bedelli ve Vicdani Retçilere tepki

18 Kasım 2011 17:40 tsi
Büyük Birlik Partisi(BBP), bedelli askerlik uygulamasına ve vatani görevini yapmak istemeyen vicdani retçilere tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, bedelli askerlik konusunun oldu bittiye getirilmesinin yanlış olacağını söyledi. Aydın, "Türk milletinin örfünde, gelenek ve göreneklerinde derin yaralar açacak olan bedelli askerliğe ve vatani görevini yapmak istemeyenler için yapılacak bir yasal düzenlemeyi doğru bulmuyoruz." dedi. Böyle bir yasanın çıkması halinde, milletinin birlik ve beraberliğine zarar vereceğini aktaran Mustafa Aydın, bunun vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler için de saygısızlık olacağını söyledi.

Devleti yönetenlerin bedelli askerlik konusunu adeta ticarete dönüştürerek, para kazanmak için kullanılan bir yol haline getirdiğine dikkat çeken Mustafa Aydın, "Eğer bedelli çıkacaksa, kimseyi incitmeden ve elde edilecek gelirin bir kısmını, yasal düzenleme yapılması şartıyla şehit ve gazi ailelerine verilmesini istiyoruz." teklifinde bulundu.

Vicdani ret isteyen kesimlerin birkaç ateist ile bölücü menşeli kişiler olduğunu iddia eden BBP Nilüfer ilçe Başkanı Mustafa Aydın, şunları söyledi: "Bu ülkenin her türlü nimetinden faydalanan kişilerin, en azından bir vefa borcu olduklarını bilmeleri gerekiyor. Anadolu anneleri, ileride asker olacaklarını düşünerek bebeklerinin beşiklerini sallarlar. Yapılacak bir düzenlemenin Türk milletinin genleriyle oynanması anlamına geleceğinden, hükümetin kimsenin baskısına boyun eğmeden, bu işi bir oldu bittiye getirmesi doğru değil."

cha



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs