En Sıcak Konular

"Suriye yönetimi kalmalı"!

18 Kasım 2011 17:04 tsi
İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Suriye yönetimine destek vererek, Esed yönetiminin kalması için reformlar yapmasının yeterli olacağını savundu.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından bilgilendirme toplantısı yaptı. İran Elçiliği'nde basının karşısına çıkan Burucerdi, Suriye'de Beşşar Esed yönetiminin kalması gerektiğini söyledi.

Suriye yönetimine destek veren Burucerdi, Esed yönetiminin kalması için reformlar yapmasının yeterli olacağını dile getirdi. Burucerdi, Suriye'deki kanlı olaylardan ise Esed yönetiminden ziyade Batılı güçleri sorumlu tuttu. Kuzey Irak'taki PKK unsurlarına yönelik ortak operasyonun sorulması üzerine ise Burucerdi, İran'ın PKK/Pejak'a yönelik başarısından söz ederek, ortak operasyon konusunu geçiştirdi.

Bir gazetecinin, "Türkiye'nin PKK'ya operasyonunda İran hava sahasını kullanmasına izin verir misiniz" şeklindeki sorusuna ise Burucerdi, meselenin askeri bir konu olduğunu söylemekle birlikte, İran'ın gerekli hava gücüne sahip olduğunu, PKK'ya yönelik bir hava operasyonunda da kendilerinin bunu yapabilecek güçte olduğunu belirterek, Türkiye'ye hava sahasını açamayacaklarını belirtmiş oldu.

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan'ın yakalanması hakkında çıkan haberler konusunda ise Burucerdi, kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını söyledi. Burucerdi, terörist başı Karayılan'ın yakalandığı şeklindeki soruya, yakalanıp yakalanmadığına ilişkin bir açıklama yapmadığını, bu açıklamanın yanlış yansıtıldığını bildirdi.

cha



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,328 µs