En Sıcak Konular

'Özgürlükler yaygınlaştıkça örgüt rahatsız oluyor'

18 Kasım 2011 16:35 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün, sadece gençlerin kanını içmekle, anaları evlatsız bırakmakla kalmadığını, bölgenin refahının, kalkınmasının önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

Erdoğan, bölgede özgürlükler arttıkça, terör örgütünün de rahatsızlığının arttığını vurguladı.

Erdoğan, bazı açılışlarını gerçekleştirmek üzere geldiği Bitlis Eren Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada bölgedeki hizmetlerini anlattı. 74 milyonu kardeş olarak gördüklerini anlatan Erdoğan, "Biz, İzmir'de ne varsa Van'da da o olsun, İstanbul'a ne kadar yatırım yapılıyorsa nüfusu oranında Hakkari'ye de o kadar yatırım yapılsın istiyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. Erdoğan, terör örgütünün saldırıları sonrası hükümetin bölgeyle ilgilenmeye başladığı şeklinde iddialar olduğunu ifade ederek, "Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır." ifadelerine yer verdi. Allah'tan başka kimseden korkmadıklarını vurgulayan Erdoğan, terörün, ülkeye verebileceği hiçbir şeyinin olmadığını kaydetti.

"Şurada, polis okulumuzu taramaya cüret edenlerin bu ülkeye verebileceği herhangi bir şey olabilir mi? Bunların bu ülkeye verebilecekleri hiç bir şey yoktur vahşetten başka" diye konuşan Erdoğan şöyle devam etti: "Biz, TRT ŞEŞ'i, 24 saat Kürtçe yayın yapacak bir kanalı kurmak istediğimizde, terör örgütü ve onun vesayetinde siyaset yapanlar buna karşı çıktılar. Biz Kürtçe'nin serbestçe konuşulmasını, öğretilmesini sağladığımızda, bundan rahatsız oldular. Yasakları kaldırdıkça tedirgin oldular. Bölgeye yol yaptık, hastane, okul, Üniversite, yurt yaptık, havaalanı yapıyoruz. Bunları engellemeye çalıştılar. Bunu engellemek için her türlü saldırıya ve tahrike başvurdular. Öyle ki bu bölgede özgürlükler yaygınlaştıkça, demokratik standartlar yükseldikçe, inkar, ret ve asimilasyon politikaları ortadan kaldırıldıkça, terör örgütü ve uzantıları, kendi inkar, ret ve faşizm sistemlerini tesis etme gayretine girdiler. 9 yıl öncesine kadar faili meçhulleri dillerinden düşürmeyenler, dikkat edin, bugün terör örgütünün infazlarını görmezden geliyorlar. İktidarımız dönemine kadar ifade özgürlüğünün olmamasından dert yananlar, bugün bizzat kendileri ifade özgürlüğünü yasaklamanın peşindeler; sanatçıya, düşünürlere, yazarlara özellikle baskı girişimlerini arttırdılar. OHAL'den, yol kontrollerinden, yayla yasaklarından şikayet edenler, aynı yasakları, aynı engelleri uygulamak için adeta can atıyorlar."

Başbakan Erdoğan, konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve bazı milletvekilleriyle birlikte tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Program sonunda Erdoğan, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından üniversiteye giriş sınavında Türkiye 25'incisi olan İrem Ceren Doğan'a hediye edilen otomobilin anahtarını verdi.

cha



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs