En Sıcak Konular

Adana'daki İsrail Heron'u ve PKK ilişkisi

18 Kasım 2011 13:22 tsi
Adana'daki İsrail Heron'u ve PKK ilişkisi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, balıkçı ağlarına takılan İsrail’e ait insansız hava aracının bulunmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Düşen heronun özellikle PKK’ya istihbarat sağlanıp sağlanmadığı konusunda derin şüpheler bulunuyor.

Kırıkkale’de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun fabrikasıyla ilgili bilgi alırken, bu konuda yöneltilen bir soruya cevap veren Bakan Yılmaz, “Arkadaşlar bakıyorlar, bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra değerlendirme yapacağız” dedi.

TEKNİK İNCELEME ARACIN SABIKASINI ORTAYA ÇIKARACAK

Edinilen bilgiye göre; Genelkurmay Başkanlığı ve MİT tarafından oluşturulan bir uzman heyet İsrail’e ait olduğu ortaya çıkan Heron’la ilgili teknik incelemesini sürdürüyor. Bu incelemede, aracın nereden, ne şekilde ve ne kadar ve hangi nitelikte istihbarat sağladığı ve bu bilgileri hangi kaynaklara ilettiği üzerinde çalışılıyor. Özellikle PKK’ya istihbarat sağlanıp sağlanmadığı konusunda derin şüpheler bulunuyor.

ARACIN NEREDE VE NE ZAMAN DÜŞTÜĞÜ BELİRLENECEK

Ayrıca aracın tam olarak ne zaman ve nerede düştüğüne dair kesin bilgiler de bu inceleme sonucunda ortaya çıkacak. Öncelikle söz konusu aracın Türkiye’nin güney sahillerinde düşüp düşmediği belirlenecek. Bunun belirlenmesi durumunda Türkiye’nin İsrail’e çok sert bir cevap vermesi bekleniyor. Zira bu tür araçların başka ülke sınırları dahilinde faaliyette bulunması doğrudan casusluk olarak nitelendiriliyor. Ayrıca daha önce Mavi Marmara gemisine baskın yapıldığı gece İskenderun’da PKK tarafından askeri birliğe yapılan saldırı hatırlandığında, aynı bölgede İsrail’in insansız hava araçları uçurması bu konuda daha önce öne sürülmüş birtakım iddialara kuvvet veriyor.

İSRAİL SESSİZ

Geçtiğimiz hafta Adana açıklarında balıkçı ağlarına takılan İsrail’e ait Heron’un Türkiye’yi mi izlediği sorusu halen cevaplandırılmadı. ‘İsrail, Türkiye’nin güney sahillerinde istihbarat mı topluyor’ gibi pek çok soru yapılacak teknik incelemenin ardından cevaplanacak. İskenderunlu balıkçılar ağlarını balık için atmışlar, ancak ağlarına uçağa benzer bir cisim takılınca hemen sahil güvenliğe haber vermişlerdi. Denizden çıkan cismin İsrail’e ait insansız hava aracı Heron olduğu kısa süre sonra tespit edilmişti. Konuyla ilgili İsrail makamlarının sessizliği ise dikkat çekiyor.

aktifhaber



Bu haber 1,239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs