En Sıcak Konular

Deprem konteynerı ve konut ihalesi tamam

18 Kasım 2011 11:34 tsi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin yol açtığı acil barınma sorununun çözümü amacıyla başlattığı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

Van Merkez köylerine 5000 konteyner ile Van ve Erciş'te 2944 kalıcı konut ihalesini tamamlayan İdare, ilave 1000 adet konteyner ile kesin hasar raporlarının netleşmesi ile kalıcı konut ve sosyal donatı ihalelerine devam edecek.TOKİ, 7.2 şiddetindeki Van depreminin yaşandığı 23 Ekim'den bu yana depremzedelerin barınma sorununun en kısa sürede çözümü amacıyla hızlı bir proje ve ihale sürecine girdi. Depremde en çok hasar gören bölgelere önceliği veren İdare, ilk etapta Van Kevenli, Bostaniçi ve Erciş afet bölgelerinde kalıcı konutlar ile merkez köyler için konteyner ihalelerini yaptı.

Van 'da yaşanan depremin hemen ardından harekete geçen Toplu Konut İdaresi, Kevenli afet bölgesi için; "480 kalıcı afet konutu ve ile bir adet 32 derslikli ilköğretim okulu, bir adet cami ve altyapı ve çevre düzenlemesi", Bostaniçi afet bölgesi için; "288 kalıcı afet konutu, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezi, Kevenli-Bostanici Afet Bölgesi 2. Etap için; "800 kalıcı afet konutu ve 1500 adet konteyner, 1 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 32 derslikli lise, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı" Erciş afet bölgesi için; "368 kalıcı afet konutu, bir adet 32 derslikli ilköğretim okulu, cami" Van Erciş 2. etap için; "528 afet konutu", Erciş 3. etap için; "480 afet konutu, lise, cami, ticaret merkezi ve ilköğretim okulu ihalelerini tamamladı. İhalesi sonuçlanan konteynerlerin önemli bir bölümü afet bölgelerine gönderilirken, kalıcı konutların da inşa sürecinin en kısa sürede başlayacağı belirtiliyor.

TOKİ, Van ve Erciş için bu güne kadar toplam 2944 kalıcı afet konutu ve 5000 konteyner ihalesi yapmış oldu. İlave 1000 konteyner ve kalıcı konut ihalelerinin çalışmaları devam ediyor. İdare, Van ve Erciş merkezde afetzedeler için konuşlandırılacak 6500 konteynerin altyapı ve çevre düzenlemesi ihalelerinin çalışmalarını da sürdürüyor.

İdare, 23 Eylül'de meydana gelen 7.2'lik depremden önce Van'da 33 şantiyede 5 bin 996 konut, bir lise 8 ilköğretim okulu, 80 ahır, 6 cami, 9 spor salonu, 6 ticaret merkezi, 3 pansiyon, sosyal tesis, 4 hastane, 2 sağlık ocağı, 6 engelsiz yaşam merkezi, arıtma tesisi uygulamaları başlatmıştı.

cihan

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs