En Sıcak Konular

Belin'deki 9 Türk'ü de 'Alman Ergenekonu' yakmış

18 Kasım 2011 10:26 tsi
Alman istihbaratı BND ile bağlantılı 3 Neo Nazi’nin 2008’de Ludwigshafen’de 9 Türk’ün öldüğü yangından da sorumlu olduğu bildirildi. Alman Ergenekonu’nda kilit isim ise ajan ‘Küçük Adolf’...

Almanya’da 8 Türk ve bir Yunan’ı yakan 3 kişilik Neo Nazi terörist hücresinin 2008’de Berlin Ludwigshafen’de 5’i çocuk 9 Türk’ün yanarak can verdiği yangının da failleri olduğu bildirildi. Neo Nazi hücrenin Alman Anayasayı Koruma Dairesi’nin (BND) kontrolünde katliamları gerçekleştirdiği sorgulanırken, aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti (NPD) içinde 100 istihbarat ajanı olduğunun ortaya çıkması ırkçı saldırıların arkasında Alman Ergenekonu’nun olduğu şüphelerini artırdı.

Almanya Federal Başsavcılığı ve soruşturmayı yürüten polis, Neo Nazi teröristlerin Ludwigshafen’deki yangınla bağlantılarını belirledi. 3 yıl önce yaşanan felaket sonrası Alman yetkililer, yangının çıkış sebebi belirlenemediği halde eylemi aşırı sağcıların yapmadığını açıklamıştı. Alman basınına göre Neo Nazi terörist hücresine yardım ve yataklıktan tutuklanan Holger G. adlı kişi Ludwigshafen kentindeki yangına karıştı.

Ergenekon’un kilit ismi: Adolf

Almanya’da işlenen Türk dönerci cinayetlerinin 6’sında olay yerinde olduğu ortaya çıkan Anayasa Koruma Dairesi’nde görevli ajan Andreas T.’nin Almanya’daki yapılanmanın kilit ismi olduğu ortaya çıktı. Alman basını, ‘Küçük Adolf’ olarak tanınan Andreas T. ile ilgili çok ilginç bilgilere yer verdi. Andreas T’nin, internet Cafe sahibi Halit Y.’nin öldürüldüğü sırada olay yerinde olduğu kafedeki bilgisayarlar incelendikten sonra tespit edildi.

Alman polisinin ajanın evinde yaptığı aramalarda. aşırı sağcılara övgü yağdıran dökümanlarla birlikte çok sayıda silah ve mermi bulundu. Alman ajanın anne ve babasının evinde yaptığı aramalarda ise çatıda Nazi boyamaları bulundu. Andreas T’nin, Hitler’in “Kavgam” adlı kitabından alıntılar yaptığı da ortaya çıktı. Alman basınına göre Hessen’de iki BND istihbarat görevlisi aşırı sağcı Zwickauer Terör Hücresi hakkında soruşturmayı sürekli olarak engelleyip, örtbas etti.

Bomba atölyesi de bulundu

Almanya’daki cinayetleri işleyen üç Neo naziden polise teslim olan 36 yaşındaki Beate Zschäp’nin kiraladığı bir atölyeyi bomba üretim tesisi yaptığı belirlendi. Çok sayıda dinamitin bulunduğu atölye ile kadın terörist hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. 88 kişilik ölüm listesinin Heil Hitler şifresiyle oluşturan teröristlerin hedefinde Türkiye’nin Münih Başkonsolosluğu’nun da olduğu öğrenildi.

Bunu yapan İslamcı bir örgüt olsaydı dünya ayağa kalkardı

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, “Eğer Almanya’daki bu cinayetler bir İslam örgütü tarafından yapılsaydı ve ölenler Alman olsaydı, tüm caddeler kapatılır, helikopterlerle, devletin tüm birimleri en yüksek mertebede harekete geçirilirdi. Bunların hiçbiri yapılmadı” dedi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Üyesi Memet Kılıç, “Bana öyle geliyor ki biz sadece buzdağının üst kısmını görüyoruz, altında daha büyük şeyler vardır” dedi. Kılıç, Alman hükümetinin aşırı sağcılarla uğraşmak yerine İslam’la uğraşmayı kendine spor edindiğini belirtti.

Sol Parti Eş Başkanı Gesine Lötzsch, BND’nin “V-Leute” denilen ajanlarının NPD ve aşırı sağcı örgütlere üye olmalarının Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi. Lötzsch, “NPD ve diğer alt organizasyonların V-Leute kişilerinin yardımıyla ayakta kaldıklarını görüyoruz” dedi.

Almanya Uyum Bakanı Maria Böhmer, öldürülen Türklerin katil zanlılarının aşırı sağcılar olmasından dolayı şok olduklarını, ancak bu olayların ülkedeki birlikteliği bozmaması gerektiğini söyledi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, “Öncelikle polisin ve Anayasayı Koruma Dairesi’nin olaylardaki rolü araştırılmalı. Anayasayı Koruma Dairesi’nin kimi koruduğuna açıklık getirilmeli. Bu kişi masum insanların öldürülmesine karıştı mı?” şeklinde konuştu.

Star




Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs