En Sıcak Konular

Helikopter kazasında yeni gözaltı

18 Kasım 2011 09:31 tsi
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili İstanbul’da teknisyen Kenan Köksal’ın ev ve işyerinde arama yapıldı.

Köksal’ın başka bir isimle kaza kırım ekibine katıldığı belirlenmişti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

Atatürk Havalimanı’nda TAV’ın teknik bölümünde müdür yardımcısı olarak görev yapan emekli astsubay Kenan Köksal Bahçeşehir’deki evinde ve iş yerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Köksal soruşturmanın yürütüldüğü Malatya’ya gönderildi. 2006’da TSK’dan emekli olan Köksal,Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi taşıyan helikopterin sahibi olan Med-Air firmasında çalıştı. Köksal’ın adı kaza ile ilgili devam eden soruşturmada geçmiş ve yasal olarak görevli olmadığı halde kaza kırım ekibi ile birlikte kaza yerine gittiği iddia edilmişti. Üç kişilik kaza kırım ekibinden Kerem Mumcuoğlu’nun enkaz bölgesine götürülmüş gibi gösterilip, yerine emekli astsubay Köksal’ın götürüldüğü belirlenmişti.



BAKIMINI YAPIYORDU

Kaza inceleme heyetinde yer alan Uzman Pilot Volkan Sürmeli helikopterin bakımlarını, ESAS Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ’ye bağlıMed-Air şirketinde teknisyen olarak çalışan Kenan Köksal’ın yaptığını, oysa bazı değişiklikleri yapmaya yetkisinin olmadığını söylemişti. Volkan Sürmeli, Kenan Köksal’ın helikopterin bağlı olduğu Med-Air şirketinde çalışmasına rağmen kazayı araştıran Sivil Havacılık Müdürlüğü’ne bağlı 2 uzman ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere kazanın bulunduğu alana gitmesine de değinerek “Helikopterin bakımını yapan bir kişinin yetki ve izni olmadan, kazayı araştırması mümkün değildir. Bu durumdan kazayı araştıran savcıya bilgi verilmeli ve izin alınmalıydı” demişti.



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs