En Sıcak Konular

Emekliye intibak müjdesi

18 Kasım 2011 09:18 tsi
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıklarıyla ilgili intibak çalışmasının önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’na geleceğini açıkladı.

İlk hesaplamaya göre 2.5 milyon kişiden yüzde 72’sinin maaşının artacağını müjdeledi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıkları ile ilgili intibak çalışmasının önümüzdeki hafta tamamlanarak Bakanlar Kurulu gündemine geleceğini açıkladı. Çelik, dün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 2,5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Maaşlar düşmeyecek

Düzenleme ile 1981 ile 2000 yılları aranda, prim gün sayısı ve prim tutarı aynı olan emeklilerin aylıklarındaki farklılığı gidermeyi amaçladıklarını anlatan Çelik, bu kapsamdaki tüm eşitsizlikleri görebilmek için bir tablo ortaya çıkardıklarını ve çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Ödeme 2013’te başlar

Çelik, şöyle devam etti: “Çalışmalarımızdaki birinci kural, ‘eksi’ işlemde olmayacak. Yani kimsenin maaşında eksi bir durum söz konusu olmayacak. Artılar da belirlenecek oranlara göre değerlendirilecek. Gelişme hızıyla paralel olarak prim gün sayıları dikkate alınacak.” İntibak çalışmasının milyonlarca kişiyi ilgilendirdiğini belirten Çelik, ilk hesaplamalara göre bunların yüzde 72’sinin düzenlemeden aylıklarında ‘artı’ olarak yararlanacağını, ancak teknik incelemenin devam ettiğini bildirdi. Çelik, emeklilerin intibaklarını yapılması ile birlikte emekli maaşlarında artış yaşanacağını açıkladı. Edinilen bilgiye göre fark ödemeleri 2013 başında başlayacak. Bunun erkene çekilmesi için de çalışmalar var. 

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs