En Sıcak Konular

Erdoğan’a ‘aşırı’ diyorsan Kahire konuşmasını dinle

18 Kasım 2011 08:57 tsi
Erdoğan’a ‘aşırı’ diyorsan Kahire konuşmasını dinle Türkiye’nin radikal İslam’a kaydığını savunan AP milletvekiline Stefan Füle’den net cevap verdi...

Türkiye’nin radikal İslam’a kaydığını savunan AP milletvekiline Stefan Füle’den net cevap geldi: Erdoğan’ın Kahire’de yaptığı ve laikliği överek Mısır’a laik anayasa tavsiyesinde bulunduğu konuşmayı dinle.

AB Komisyonu, Türkiye’nin ılımlı İslam’dan vazgeçtiğini söyleyen ırkçı milletvekiline, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahire’de laikliği övdüğü konuşmasını hatırlattı.

Köktencilik yükselişe geçmiş

İtalya’da yabancı karşıtı Kuzey Birliği partisinden Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Mara Bizzotto, AB Komisyonu’na verdiği yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın, İslam’ın tabiatı gereği ılımlı olması nedeniyle ‘ılımlı İslam’ tabirine karşı çıkmasından hareketle Türkiye’nin AB üyelik yolculuğunu sorgulamaya kalkıştı. Önergede, Türkiye’de kadın hakları başta olmak üzere medeni hakların kademeli olarak kısıtlandığı ve dini köktenciliğin yükselişte olduğu savunularak bunun Türkiye’nin AB üyelik hedefiyle uyumlu olup olmadığı soruldu.

Olumlu gelişmelere bakın

AB Komisyonu’nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu Üyesi Stefan Füle, yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Türkiye’nin laik bir devlet olduğunu laiklik ilkesinin anayasada yer aldığını hatırlattı. Yazılı cevapta, “AB Komisyonu değerli AP üyesine, Başbakan Erdoğan’ın 13 Eylül 2011 tarihindeki Kahire ziyaretinde, Arap Birliği’nde yaptığı ve laikliği överek Mısır’a laik anayasa tavsiyesinde bulunduğu konuşmasını işaret eder” denildi. AB Komisyonu ırkçı vekile, 2011 ilerleme raporunu okuyarak, Türkiye’de bazı endişeler yanında demokrasi ve insan haklarıyla ilgili birçok olumlu gelişmeyi de görmesini tavsiye etti.

IRAK’LA PKK KONUSU MASADA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç ve Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe’yi ayrı ayrı kabul etti. Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Behram Salih’le de Atlantik Konseyi Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu’nun düzenlendiği Swiss Otel’de bir araya geldi. Yaklaşık 50 dakika süren basına kapalı görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verilmezken, görüşmede PKK’ya karşı alınması gereken önlemlerin konuşulduğu tahmin ediliyor.

star

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs