En Sıcak Konular

Şandır: Gensoru önergesi vereceğiz

16 Kasım 2011 18:22 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Deprem ve deprem sonrasıyla ilgili, gelecek hafta içinde görevli bakan hakkında gensoru önergesi vereceğiz'' dedi.

MHP, afet ve acil müdahale mevzuatında yapılan değişikliklerin, Van depremine etkilerinin belirlenmesine yönelik araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin yönelik grup önerisini, Danışma Kurulunda oybirliği sağlanamadığı için Genel Kurul gündemine getirdi.

Öneri lehinde söz alan Şandır, Türkiye'de her yıl 6 ve üstü şiddette bir deprem yaşandığını ifade ederek, ''Deprem, bizim hayatımızın, ülkemizin bir gerçeği'' dedi.

Şandır, alınması gereken önlemleri yeterince alamadıkları için her yıl bu acıları yaşadıklarını, ülkenin bir bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle hayatlarını, evlerini, işlerini kaybeden insanların acılarını konuştuklarını söyledi.

Van'daki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şandır, idari sorumluluğun gereğini yerine getirmenin Hükümetin görevi olduğunu ancak işin siyasi sorumluluğunun da bulunduğunu belirtti. Şandır, gelecek hafta içinde Van'daki deprem ve deprem sonrasıyla ilgili, görevli bakan hakkında gensoru önergesi vereceklerini açıkladı.

Şandır, ''İktidarınız döneminde afet ve acil müdahale yönetmeliğinde değişiklikler yaptınız, bu konudaki yapılanmayı, devlet kurumlarını feshedip, yeni kurum kurdunuz. Yapı denetim uygulamasının genelleştirilmesini 8 yıl ertelediniz, bu yıl yaptınız. Türkiye'nin afet ve afet sonrası müdahalesinde birikmiş hafızasını sildiniz. Kırmızı koltuklarınızda rahat oturuyorsunuz ama Van'da insanlar tir tir titriyorlar. Ağıtlar yakarak, nutuklar atarak millet, Allah huzurundaki sorumluluğunuzdan kurtulamazsınız'' diye konuştu.

aa






Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs