En Sıcak Konular

BDP'li Demirtaş ve Tuncel'den, KCK şovu

16 Kasım 2011 12:43 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekili Sebahat Tuncel, KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla kendilerini ihbar etmek üzere adliyeye geldi.

Demirtaş'ın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na vermek için hazırladığı dilekçesinde, "Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum." ifadeleri yer aldı.

Taktığı poşunun aleyhinde delil sayılarak PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Cihan Kırmızıgül adlı sanığın duruşması nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Tuncel, basın açıklamasına katıldı.

Demirtaş, açıklamanın ardından KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla kendisini ihbar etti. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermek üzere dilekçe hazırlayan Demirtaş, kendisinin de aynı suçları işlediğini belirtti.

Demirtaş'ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: "14 Nisan 2009 tarihinden bu yana partimiz üye ve yöneticilerine karşı gözaltı, tutuklama ve cezalandırma operasyonları kesintisiz yürütülmektedir. KCK adı altında yapılan bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan başta parti yöneticileri, milletvekilleri, belediye ve il genel meclis başkanları ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik meclisi üyeleri olmak üzere genel olarak tüm üye ve yöneticilerimizin, insan hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katıldım ve katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum."

Adliye binasına giren Demirtaş ve Tuncel, adliyede bekliyor.

cihan



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs