En Sıcak Konular

Siber saldırılara karşı askeri müdahale tehdidi

16 Kasım 2011 12:36 tsi
ABD kendisine yönelik siber saldırı düzenleyenlere karşı askeri güç kullanılabileceğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, yürürlükte olan 2011 Savunma Yetkilendirme Kanunu uyarınca, ABD Kongresine, ABD'ye yönelik siber saldırılara ilişkin 12 sayfalık bir rapor sundu.

Raporda, siber saldırıların kaynağını belirleme yeteneğini "keskinleştirmek" konusunda çalışmalarını sürdüren ABD'nin, saldırının kaynağının kesin olarak belirlenmesi durumunda saldırı kaynağına karşı askeri güç kullanmak da dahil olmak üzere her türlü misillemede bulunma hakkını saklı tuttuğu belirtildi.

Siber güvenlik politikası ve sanal ortamda ABD varlıklarına yönelik saldırılara karşı askeri güç kullanabileceğine ilişkin şimdiye kadar kullanılan en kesin ifadelere yer verilen raporda, ''Saldırının kaynağının kesin olarak ortaya çıkarılması durumunda internet ortamında düzenlenen düşmanca saldırılara da tıpkı diğer saldırılara olduğu gibi karşılık vereceğiz. Ulusumuzu, müttefiklerimizi, ortaklarımızı ve çıkarlarımızı korumak için diplomatik, bilgisel, askeri ve ekonomik gereken tüm yöntemleri kullanacağız'' denildi.

Raporda ayrıca ''ABD Savunma Bakanlığı, caydırıcılığın,''amaçların engellenmesini'' içeren unsurunun yetersiz kalması durumunda, sanal ortamda ve diğer ortamlarda askeri karşılık verme yeteneğini muhafaza etmektedir ve bu yeteneği daha da ileriye götürmektedir'' ifadeleri yer aldı.

Sanal ortam, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon için en zorlu alan olmaya devam ediyor. Pentagon'un dünyadaki 100 değişik yerde bulunan 15 bin bilgisayar ağında 7 milyon bilgisayarla çalışan 15 bin elemanı bulunuyor. Pentagon bilgisayar ağları günde milyonlarca kez sızma amaçlı olarak yoklanırken, bilgisayar ağına sızılması binlerce bilgisayar dosyasının kaybedilmesine yol açıyor.

Son yıllarda giderek daha acımasız bir hal alan ABD bilgisayar ağlarına yönelik saldırıların, fikri haklar, rekabet gücü ve hasara yol açma şeklinde ABD savunma sanayilerine verdiği zararın 1 trilyon doları bulduğu sanılıyor.

Savunma sanayinden faaliyet gösteren bir ABD şirketine yönelik, geçen Mart ayında düzenlenen bir siber saldırı 24 bin bilgisayar dosyasının kaybedilmesine yol açmıştı.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs