En Sıcak Konular

Saadet Partisi, Suriye'ye Barış Heyeti gönderecek

16 Kasım 2011 12:05 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerde sağduyu ve barışın tesis edilmesi için bölge ülkelerine ''İslam Ülkeleri Barış Heyeti'' göndereceklerini söyledi.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap Baharı ile birlikte İslam coğrafyasında önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çekti.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin diyalog yoluyla ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi için bir ''Barış Heyeti'' oluşturacaklarını ifade eden Kamalak, bu barış heyetinin başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerini ziyaret edeceğini bildirdi.

Son dönemde Arap Baharı ile başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerinde oldukça kırılgan bir yapının ortaya çıktığına işaret eden Kamalak, şunları kaydetti:

''Endişemiz şu ki; bazı emperyalist niyetli Batı ülkeleri bu gelişmeleri kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmek için bu kırılgan yapıdan faydalanmak istemektedirler. Öncelikle bölge ülkelerinin kendi sorunlarını kendi içlerinde halletmeleri gerekmektedir. Bölgede kalıcı bir barış ve huzurun sağlanabilmesi, demokratik bir ortamın oluşturulabilmesi için bu hassas sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

Bu amaçla Saadet Partisi olarak önümüzdeki günlerde başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerine bir heyet göndermeyi planlıyoruz. Bunun çalışmasını başlattık. Bu barış heyetinin içinde İslam coğrafyasında saygınlığı olan devlet ve siyaset adamlarının yanı sıra, bölgenin etkin kanaat önderleri yer alacak. Bu konudaki temas ve görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız, İslam ülkelerinde yeni dönemin Batının menfaatleri değil, kendi özdeğerlerinin üzerinde inşa edilmesini sağlamaktır.''

Kamalak, 19-20 Kasım tarihleri arasında İran'a gidecek, ziyaret sırasında barış heyeti için çeşitli temas ve görüşmelerde bulunacak.

-Şevket Kazan yaralanmıştı-

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'da birinci körfez savaşını önleyebilmek için bir barış heyeti oluşturarak, Irak lideri Saddam Hüseyin'le biraraya gelmişti. Partinin kurmay isimlerinden Şevket Kazan barış temasları sırasında Bağdat'ta kaldığı El Reşid Otel'e isabet eden bir bomba nedeniyle ayağından yaralanmıştı.

-''Adil Düzen'i anlatacağız''-

Saadet Partisi, Arap Baharı'nın ilk kıvılcımını ateşleyen Tunus'a da heyet göndererek, Tunus'un yeni yönetim biçimi için Necmettin Erbakan'ın ''Adil Düzen''ini önereceği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Tunus'ta demokratik bir seçimin yapıldığını belirten Kamalak, ''Bu seçimde Milli Görüş hareketi olarak bizim de kendisini yakından tanıdığımız Gannuşi'nin başında bulunduğu parti seçimden zaferle çıktı'' dedi.

Seçimlerle birlikte Tunus'ta yeni bir dönemin başladığına işaret eden Kamalak, şunları söyledi:

''Bu yeni dönemde geleceklerini inşa etmek üzere arayış içinde bulunan Tunuslulara, Milli Görüş'ün bu konudaki birikim ve tecrübesini aktarmak üzere bir heyet göndereceğiz. Heyetimizin amacı merhum liderimiz Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu Adil Düzen'i anlatmaktır. İnanıyoruz ki Adil Düzen'i temel referans olarak alacak bir Tunus kısa sürede tam anlamıyla bağımsız, müreffeh ve kalkınmış bir ülke haline gelecektir.''

aa

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs