En Sıcak Konular

Sınır boşalıyor!

12 Haziran 2007 07:50 tsi
Sınır boşalıyor! Sınırdaki Türk birliklerine sürekli takviye yapılıyor. Kuzey Irak'taki sınır muhafızları da içeriye çekildi. KYB'nin sitesinde peşmerge kuvvetlerinin 'düzenli ordu'ya dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığı bildiriliyor

Art arda gelen şehit haberlerinin alevlendirdiği sınır ötesi operasyona ilişkin tartışmalar sürerken sınırda konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takviye yapılıyor. Kuzey Irak'taki bölgesel yönetime bağlı sınır muhafızları da yaklaşık 5 kilometre kadar içeri doğru çekildi.

Suriye'den İran'a kadar uzanan 300 kilometrelik sınır şeridine konuşlanan zırhlı birlikler desteğindeki Türk askerinin teyakkuz hali sürüyor. Terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yakından izlemek için bölgede seyyar karakollar kurulmaya başlandı.

Hâkim tepelere geçici gözetleme barakaları inşa edildi, sınırın stratejik noktalarında termal kameralarla donatılan tanklar konuşlandırıldı.

TSK'nın Kuzey Irak'a yönelik olası operasyonuna karşı bir süre önce sınırda önlem alan peşmerge güçlerine bağlı sınır muhafızları ise yaklaşık 5 kilometre kadar geri çekilerek yeni mevzilere konuşlandılar. Sınırın Kuzey Irak kesiminde peşmerge yığınağına rastlanmadı.

Muhafızların çekildikleri noktalara 6 yeni karakol yapıldığı belirlendi. Türkiye ile sınır ilçesi olan Zaho'un Suriye sınırında bulunan Karavole, Batufa ve Pışthabur bölgelerinde Irak hükümeti tarafından yaptırılan 6 yeni karakola Kürt askerler yerleştirildi. Bir bölümü henüz inşaat halinde olan karakollar, Türkiye'nin Silopi ilçesindeki Türk karakollarının tam karşısında yer alıyor.

İran köyleri boşaltıyor

Bu arada İran'ın da, kendi sınır hattındaki Kürt köylerini boşaltmak için harekete geçtiği bildirildi. İran ordusunun Kuzey Irak'ın Kandil Dağı ve Hacümran kasabası karşısında bulunan Kürt köylerinin boşaltılması için yöre halkına bir hafta süre tanıdığı belirtildi.

KYB sitesinin haberinde, K. Irak'ta yeniden yapılandırılan peşmerge kuvvetlerinin de "düzenli ordu"ya dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi. KDP ve KYB'nin denetiminde faaliyet gösteren 100 bin peşmergeden oluşan birliklerin düzenli orduya dönüşmesi için KDP lideri Barzani başkanlığında Selahaddin kentinde toplantı yapıldığı belirtildi. Toplantıda, Peşmerge birliklerinin Kürdistan Bölge Hükümeti'nin çatısı altında birleştirilmesi kararının alındığı belirtildi.
namık durukan-milliyet



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,575 µs