En Sıcak Konular

İsrail'in eski Cumhurbaşkanı: İntihar etmeyeceğim

16 Kasım 2011 11:06 tsi
İsrail'in eski Cumhurbaşkanı: İntihar etmeyeceğim Tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarından 7 yıl hapse mahkum olunan ve temyiz başvurusu geçen hafta İsrail Adalet Yüksek Mahkemesi'nden dönen eski eski İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, 'çok incinip yaralandığını' belirtti, ancak 'intihar etmeyeceğini'

Katsav, İsrail'in İbranice yayımlanan Maariv ve Yedioth Ahranot gazetelerine verdiği söyleşilerde, masum olduğunu yineleyerek, suçlu olmadığını ispat için ömrünün sonuna dek ve "kanının son damlasına kadar" mücadele vereceğini belirtti ve "Suçlu olmadığım, bir gün, bu ben öldükten sonra bile olsa ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

Katsav, "Ben kimseyi incitmedim. Ama birileri öyle düşünüyorsa özür dilerim" diyerek, hakkında şikayette bulunan kadınlardan da özür diledi.

Kendisine acındırmak istemediğini defalarca tekrarlayan Katsav için Maariv gazetesi, "ruhen bir çöküntü içinde bulunduğunu görmemenin imkansız olduğunu" ifade ederken, Katsav'ın da bunu dile getirdiğini kaydetti.

Son günlerde özellikle yaşadığı İsrail'in güneyindeki Kiryat Malahi'de, intihar ettiği yolunda yayılan söylentiler ve bazı internet sitelerine de yansıyan bu yöndeki yazıların hatırlatılması üzerine Katsav, "Param parça oldum, çok incindim. Ve çok çok yorgunum. Ama intihar etmeyeceğim. Böyle bir niyetim de yok" diye konuştu.

"İnancının tam olduğunu", bu inancının son karara rağmen hiç değişmediğini söyleyen Katsav, yine de Tanrı ile aralarında sorulacak çok soru bulunduğunu ifade etti.

"Cumhurbaşkanı seçildiğim güne lanet olsun" ifadelerini kullanan Katsav, "Ben ailemin güçlü olmasını istiyorum ve onlara da güçlü olacağım sözünü veriyorum. Ama eğer bir demiri beni dövdükleri gibi döverlerse, demir de sonunda eğilir" diye devam etti.

-Dünya başıma yıkıldı-

Arkadaşları ve aile fertlerinin arasında verdiği söyleşilerde Katsav, mahkeme ile uzlaşmaya varma önerisini kabul etmediği için de pişman olmadığını dile getirdi.

Katsav, uzlaşmaya gitseydi, 7 yıl yerine daha küçük bir cezaya çarptırılacak, hapse de girmeyecekti. Katsav, "O zaman da bana isnat edilen bu suçları, yapmadığım bir şeyi kabul etmiş olacaktım. Buna hazır değildim" dedi.

Mahkemenin kararına saygı duyduğunu ifade eden Katsav, yine de mahkemenin kendisiyle ilgili yanlış yaptığını savundu ve "Mahkeme kararını duyduğumda dünya başıma yıkıldı" diye konuşup, bu konuda "yalanın galip geldiğini" öne sürdü.

Aralık ayının ilk haftasında 7 yıllık cezasını çekmek üzere cezaevine girmesi beklenen Katsav hakkında, İsrail Adalet Yüksek Mahkemesi'nin temyiz başvurusunu reddetmesinin ardından yaşadığı Kiryat Malahi'de intihar ettiği yolunda söylentiler yayılmıştı.

Bunun üzerine, bir sürü kişi polise ihbarda bulunmuş ve polis Katsav'ın evine gelip, Katsav'ın yaşadığını doğrulama yoluna gitmişti.

İsrail'in 8. Cumhurbaşkanı olan Moşe Katsav, 2000 yılı Temmuz'unda, o dönemde kendisine rakip aday olan şimdiki Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i yenerek Likud'dan cumhurbaşkanı seçilmiş; ancak hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle, görevinin neredeyse sona erdiği günlerde, 1 Temmuz 2007'de görevinden istifa etmek durumunda kalmıştı.

AA



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs