En Sıcak Konular

Mecliste bu kez kadın vekiller kapıştı

16 Kasım 2011 10:55 tsi
BDP'nin gensorusu reddedildi, Bakan Şahin ise KCK'nın kurmaya çalıştığı sistemi anlattı!

Şahin'in KCK yapılanmasına dönük "dinsizliği öğretiyorlar" suçlaması üzerine salon birbirine girdi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile BDP'li Sebahat Tuncel Ak Parti sıralarına gelince başka bir gerilim yaşandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile BDP'li kadınlar arasında itişme oldu. Gensoru önergesi reddedilerek, gündeme alınmadı.

BDP'nin KCK tutuklamalarıyla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesi görüşmelerinde 'dinsiz' kavgası çıktı.

Meclis'teki gensoru görüşmelerinde muhalefetin ardından kürsüye gelen Şahin, KCK'yı Türkiye'nin belası olarak nitelendirirken, BDP'liler "bela sensin" diye bağırdı. Terör örgütü ile BDP arasında organik bağ olduğunu söyleyen Şahin, BDP'nin siyaset akademilerinde PKK propagandası yapıldığını vurgularken, "Dinler tarihi dersinde Öcalan peygamber olarak gösteriliyor. İslam dininin uydurma din olduğu söylenmekte. Kürtlerin dini olacaksa bunun dininin Zerdüştlük olduğu söyleniyor" dedi.

"İSLAM'A VE TÜRKİYE'YE HAKARET VAR"

Milletvekillerine KCK operasyonlarıyla ilgili bilgi verirken BDP'nin siyaset akademilerinde verilen derslerle ilgili de bilgi veren Bakan Şahin, buralarda İslam'a hakaret edilerek Türkiye'yi bölme hesaplarının yapıldığını iddia etti. Bakan Şahin şunları söyledi:

"İslam dinin uydurma din olduğu söylenmekte, Kürtlerin dini olacaksa bunun ancak Zerdüştlük olacağı anlatılmaktadır. İslam dinine ve Türkiye'ye hakaret edilmekte, bağımsız kürdistan kurulmasına yönelik hayaller, projeler aktarılmaktadır.

Bana, 'bir profesör bir kadın tutuklanır mı?' diye soruluyor. Cevap veriyorum: Kadın olduğu, profesör olduğu için tutuklamıyor.  15-20 bin profesör var bir tanesi tutuklanabilir, kaymakam, öğretmen tutuklanabilir. Var mı itirazınız? Dersimiz siyaset, konumuz ayaklanma eğitimi yapıyorsa birisi, Ersanlı hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına yolculuk yapmanızı tavsiye ediyorum. Hangi suçtan, hangi faaliyetten yattığını, akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin bir başka faaliyetten tutuklu olduğunu, bir başka sevdanın yolcusu olduğunu araştırırsanız görürsünüz.''

"ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİ İMRALI KUTSAMIŞ"

KCK'ya paranın; uyuşturucu, insan ticareti ve kaçakçılıktan geldiğini, bölgede sözde vergi altında paralar toplandığını söyleyen Bakan Şahin, sistemde birileri sefalet yaşarken bir bölümünün de saadet zinciri kurduğunu anlattı. Bakan Şahin, gemi kaçıran ve düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lının da İmralı tarafından kutsanarak kandırıldığını söyledi. Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunu bozmak istiyoruz ve bozuldu oyun. Halk anladı artık. Muş'taki Sezen Arslan'ın babası Türk bayrağını dikti, 'ede bese (yeter artık)' dedi. Ne zaman anlayacaksınız? Deniz otobüsünün kandırılmış, zavallı, beyni yıkılmış teröristi 12 saat mücadeleden, ikna turundan sonra etkisiz hale getirilerek 24 insanın canı kurtarıldı. Amaç neydi? Eline tutuşturulmuş kağıtlar, beynine zehirlenmiş bir takım fitne fesat fikirler, işte İmralı kutsaması yapılmış. Peygamber denilen kişiye inanmasın mı Mensur Güzel? Kerametlere inandırılmış.''
BDP'liler "Yalan söylüyorsun" diyerek tepkilerini gösterdi. BDP'li Sırrı Sakık, "Dinsiz olan sensin" diye bağırdı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da ayağa kalkarak BDP sıralarının önüne geldi.


BDP'li Hasip Kaplan, "Geç yerine" diye Elitaş'a bağırınca ortalık karıştı. BDP'liler Şahin'in üzerine yürümek isterken, Ak Partililer de BDP sıralarına yöneldi. MHP ve CHP'liler araya girerken, bir grup Ak Parti milletvekili bakanın önünde koruma hattı oluşturdu. "Dinsiz sözleri nedeniyle özür dilemesi" istenen Şahin ise, KCK ve örgüt yönetiminin "dinsiz" olduğu sözlerini yinelerken, "Kürt halkı dindardır dinine kurban oluruz" diye konuştu.

 

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs