En Sıcak Konular

CHP’nin kapalı grubunda Dersim krizi

16 Kasım 2011 08:59 tsi
CHP’nin kapalı grubunda Dersim krizi CHP’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı kapalı grup toplantısında, "Dersim krizi" yaşandı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün "Dersim’de 1938’de yaşananların sorumlusu devlet ve CHP iktidarıdır" açıklaması ve olayları "soykırım" olarak nitelendirip "Atatürk’ün katliamdan haberdar olmaması mümkün değil" şeklindeki sözleri CHP’nin ulusalcı milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

Aralarında Nurter Serter, İsa Gök, Haluk Koç, Ali Rıza Öztürk, Dilek Akagün Yılmaz’ın bulunduğu milletvekilleri, grup toplantısında Aygün’ün sözlerine tepki göstererek, CHP Grubu yönetimini Aygün ile ilgili "yaptırım" uygulamaya çağırdı.

SERTER’DEN SERT ÇIKIŞ

Serter, kapalı grup toplantılarının perde arkasının kamuoyuna yansıtılmaması uyarısını da "artık" dikkate almayacağını belirterek, "Artık konuşacağım. Yeter artık. Bu açıklama ile ilgili derhal gereken yapılmalı" dedi.Haluk Koç da Aygün’ün açıklamaları dışında parti çizgisinde yaşanan "kırılmaya" dikkat çekti. Ulusalcı milletvekilleri Aygün’ün açıklamalarının kendisine ait olup olmadığını, ait değilse düzeltmesini de istedi. Ulusalcıların "çıkışı" üzerine söz alan Tunceli Milletvekili Aygün, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, "Kamuoyuna yansıyan görüşler bana aittir. Görüşlerimin arkasındayım" dedi.

12.00’YE KADAR SÜRE

Ulusalcı milletvekilleri Genel Merkez’in bugün saat 12.00’ye kadar Aygün ile ilgili "disiplin sürecinin başlatıldığı yönünde" açıklama yapmasını, aksi takdirde milletvekillerinin basın açıklaması ile kamuoyuna duyulan rahatsızlığı aktaracaklarını belirtti. Aygün’ün tartışma yaratan açıklamayı yapmadan önce Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdiği belirtiliyor.

Genel Kurul’da ‘beyin' gerginliği 

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in, AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekçi’ye yönelik sözleri gerginliğe neden oldu. CHP’nin grup önerisi üzerine konuşan Keskin, Zeybekçi’ye kendisi hakkında geçen hafta konuştuğunu belirterek "Aklın beynin varsa gel kürsüde konuş" dedi. Keskin’in sözlerine Zeybekci ve Mustafa Elitaş tepki gösterdi. Keskin’in konuşma süresinin bitmesinin ardından Nihat Zeybekci kürsüye geldi. Keskin ile Zeybekci karşılıklı konuşurken, CHP'li Muharrem İnce ve BDP’li Sırrı Sakık kürsüye giderek tarafları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada AK Parti ve CHP sıralarından milletvekillerinin karşılıklı söz atışmaları ile genel kurul gerildi. AK Partili Muhyettin Aksak’ın "Otur yerine" sözlerine, CHP sıralarından "Sen kim oluyorsun" diye tepki geldi. Karşılıklı söz atışmalarının ardından, CHP milletvekilleri Aksak’ın üzerine yürümeye kalkıştı. CHP'lileri araya giren diğer milletvekilleri engelledi.

bugün

 

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,482 µs