En Sıcak Konular

Göçen depremzedeye iş hazır

16 Kasım 2011 08:16 tsi
Depremin ardından Van’dan hızla göç eden umutsuz depremzedelere geçici iş müjdesi çıktı.

Depremzede hangi şehre göçerse göçsün gittiği yerde ayda 700 lira maaşla işe başlayacak.

İkinci depremin ardından Van’dan başlayan büyük göç dalgası hükümeti harekete geçirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,Van’dan başka kentlere göç eden depremzedeleri hemgittikleri yerlerde devlete ait sosyal tesis ve lojmanlara yerleştireceklerinihemde 700 liramaaşla 8 ay süreli geçici iş vereceklerini bildirdi. Depremzedeler göç ettikleri kentlerde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışacaklar.

KADERLERİNE TERK EDEMEYİZ

Bakan Çelik, Meclis’te bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette depremzedelerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Çelik, depremzedelere her türlü desteği vereceklerini belirtirken, göç eden depremzedeleri kaderlerine terk etmeyeceklerini, her gittikleri yerde yanlarında olacaklarını ifade etti. Çelik, “Depremzede örneğinVan’dan kalktıKütahya’ya geldi.Onları önce kamu kurumlarına ait lojman ve sosyal konutlara, misafirhanelere yerleştireceğiz.Ardından iş verip 8 ay boyunca istihdamedeceğiz. Zor dönemlerini atlatmaları konusunda devlet olarak yardımcı olacağız” dedi. Çelik, şöyle devam etti:

ŞEHİRDE İŞ BULMAK ZOR

 “Gittikleri yerlerde vilayetlerin, yerel yöneticilerin geliştireceği projelerde çalışacaklar. Her yerde bu tür geçici işlere ihtiyaç var sonuçta. Sosyal işlerde sigortalı olarak 700 lira maaşla çalışacaklar.Afetle karşı karşıyayız. Bu insanlarımızın artık Van’da iş bulmaları çok zor. Gittikleri yerlerde de adaptasyonda zorluk yaşanacağına göre her alanda bunların takipçisi olacağız.”

KAYNAK İŞSİZLİK FONU’NDAN

Hükümet Van’da yaşanan ilk depremin ardından bu ilde işsizliğin artacağı düşüncesiyle 5 bin kişilik geçici iş kadrosu belirlemişti. Yeni gelişmeye göre, “kısa çalışma ödeneği” olarak İşsizlik Fonu kaynaklarıyla karşılanan programVan sınırlarının dışına çıkarıldı. Böylece depremzedelerVan dışında da göç ettikleri yerlerde aynı destekten yararlanacaklar.

Yiyecek sorunu olmaz

Bakan Faruk Çelik, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun Van’da gıdaya ihtiyaç duyulduğu şeklindeki sözlerinin kamuoyunda yanlış anlaşılmış olabileceğini söyledi. Çelik, “Van’da şartlar hiç kolay değil. ‘Yiyecek yok’ diye bir şey olur mu? Yanlış anlaşılma vardır o işte. Türkiye’de, Van’da öyle yiyecek sorunu kesinlikle olmaz. Ben öyle bir ihtimal vermiyorum. Ancak şartlar eksi 10 derece olunca yaşanan sıkıntılar tabii ki vardır. İnsanlar sonuçta çadırda yaşıyorlar. Ama yiyecek sorunu olamaz” dedi.

Öğretmenlere sıcak konteyner

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Vali Karaloğlu’nun sözlerini değerlendirirken, “Şartlar ağırlaştı, Van boşalıyor. Üzüntü verici bir durum var. Vali Bey çuval çuval şeker, un yerine Ramazan paketi gibi içerisinde temel gıdalar olan kolilerle yardım gönderilmesi yönünde çağrı yaptı” dedi. Bayraktar, kamu personelinin Van’dan kaçışını nasıl durduracakları sorusuna ise “Sağlık personeli, acil sağlık personeli ve öğretmenlerimize kış şartlarında kalıcı yerler ayarlıyoruz. Onlar bitmek üzere. Çok güzel, sıcak konteynerde kalacaklar. Kış şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz” cevabını verdi.

bugün


Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs