En Sıcak Konular

Kandil hasta militanı canlı bomba yaptı

16 Kasım 2011 08:03 tsi
Kandil hasta militanı canlı bomba yaptı Kartepe adlı deniz otobüsünü kaçıran ve SAT komandolarının operasyonuyla ölü ele geçirilen terörist Mensur Güzel'in beyninde ur olduğu belirlendi.

PKK'nın, beyninde ur çıkan terörist Mensur Güzel'i canlı bomba olarak kullanmasının ardından, BDP de, Diyarbakır'daki cenaze törenini provoke etmek istedi.

Kartepe adlı deniz otobüsünü kaçıran ve SAT komandolarının operasyonuyla ölü ele geçirilen terörist Mensur Güzel'in beyninde ur olduğu belirlendi. Güzel'in, Taksim'i kana bulayan terörist gibi hasta olduğu için Kandil tarafından ses getirecek kanlı eyleme gönderildiği anlaşıldı.

KANDİL GÖZDEN ÇIKARMIŞ

Mensur Güzel'in üzerindeki 450 gram A4 bombayı patlamadan ölü ele geçirildiği eylemle ilgili yürütülen soruşturmada, ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Polis, 3 yıl önce Kocaeli Üniversitesi'nde okurken örgüte katılan ve son bir yıldır PKK'nın kırsal kadrosunda görev yapan Güzel'in şiddetli baş ağrısından şikâyet ettiği bilgisine ulaştı. Polis istihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, beyninde ur tespit edilen Güzel, Kandil'deki PKK yönetimi tarafından gözden çıkarıldı. Ölümcül hastalığa yakalanan Güzel, ses getirecek kanlı bir eylem için bağlı bulunudğu örgüt yöneticileri tarafından ikna edildi.

TAKSİM BOMBACISI GİBİ HASTA

Taksim'de üzerindeki bombayı patlatarak 15'i polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan Vedat Acar'ın da sedef hastası olduğunu belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube ekipleri, hasta teröristlerin belirlenmesi için çalışma başlattı. 2010'da Taksim'i kana bulayan Acar'ın da sedef hastası olduğu için örgüt tarafından canlı bomba olmaya ikna edildiği ortaya çıkmıştı.

VURUN EMRİ NECDET ÖZEL'DEN İDDİASI

Öte yandan terörist Mensur Güzel'i vur emrinin Genel Kurmay Başkanı Nejdet Özel'den geldiği öne sürüldü. İddiaya göre deniz otobüsünün karadan 300 metreden fazla uzakta olması nedeniyle özel istihbarat polisleri gemiye müdahale edemedi. Bu mesafeden itibaren müdahale durumunun askerin elinde olduğu için SAT komandoları ve emniyet operasyon için 12 saat bekledi.

BOMBA ÇELİK ÇİVİLİ

SAT komandolarının gemiye düzenlediği operasyonda teröristi vurarak etkisiz hale getiren emirin Genelkurmay Başkanı'ndan geldiği iddia edildi. Bu arada teröristin üzerideki düzeneğe çelik çiviler yerleştirildiği vurgulanırken, olayı incelemek üzere özel yetkili bir cumhuriyet savcısı tarafından inceleneceği ifade edildi.

BOŞ TABUTLA PKK TAHRİKİ

Kaçırdığı Kartepe feribotunda ölü olarak ele geçirilen terörist Mensur Güzel'in Diyarbakır'daki cenazesi akıl almaz bir provokasyona sahne oldu. Terör örgütü yandaşları, töreni gövde gösterisine dönüştürmek için Mensur Güzel'in Yeniköy mezarlığındaki morgta tutulan cenazesini istedi. Polis ise olay çıkmasını engellemek için izin vermedi. Bunu üzerine ilginç bir yalana başvuruldu. Terör örgütü PKK'nın internet üzerinden çağrısıyla cenazenin Yeniköy mezarlığında değil başka bir semt olan Şehitlik'te olduğu ve halkın oraya gitmesi gerektiği istendi. BDP'liler ise buradaki caminin avlusuna boş bir tabut koyarak PKK'lı Mensur Güzel'in naaşı olduğuna hem ailesini hem de cenaze için gelen kitleyi inandırdı.

Tabutla yürümek isteyen kalabalığa polisin izin vermemesi üzerine, göstericiler polise taş ve molotofla saldırdı. Olayların durulmasından sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançer ile beraberindeki emniyet görevlileri olayın çıktığı caminin önünde PKK'lının annesi Sıtiye Güzel'le görüşmek istedi. BDP'lilerin engeline rağmen Güzel'le görüşen Hançer, olayın BDP'lilerin anlattığı gibi olmadığını anlattı. Hançer, cenazenin Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında olduğunu, mezarın da hazır olduğunu belirterek orada toprağa verilmesini istedi. Burada kalabalığın cenaze bahanesiyle kendilerine saldırdığını anlatan Hançer, " Olay bildiğin gibi değil. Senin çok iyi niyetlisin. Yeniköy'e gidelim orada toprağa verelim. Burada bize saldırmalarını istiyor musunuz?" dedi. Sıtiye Güzel de, " Oğlum ben bir insanın bile burnunun kanamasını istemiyorum. Size bir şey olmasın. Yeniköy'e gidelim ama oğlumun cenazesini de buradan götürelim" dedi. Sıtiye Güzel'in de kandırıldığını anlayan Hançer, " Oğlunun cenazesi burada değil. Bak burada BDP'liler var. Onlar sizi kandırmış. Burada cenaze felan yok. Yeniköy'de hem cenaze orada hem mezarlık hazır. İsBenim arabamla gidelim. Biz de istiyoruz oğlunuzu toprağa vermenizi" diye yanıtladı.

KORKTU BOMBAYI PATLATAMADI

Terörist Mensur Güzel'in, 12 saat süren deniz otobüsünü kaçırma eylemi sırasında 75 dakika boyunca polisle temas kurduğu belirlendi. Güzel ile temas kuran uzman polisler, hiçbir somut isteği bulunmayan teröristin ölüm korkusu yaşadığını ve üzerindeki bombanın butonuna basamadığını tespit etti. Güzel'in Kartepe deniz otobüsünü kaçırmadan önce üslerinden 'her hüalükarda üzerindeki bombayı patlat' şeklinde emir aldığı belirlendi.

Yeni Şafak








Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs