En Sıcak Konular

Assange, iade kararını durdurmak için üst mahkemeye başvurdu

15 Kasım 2011 20:26 tsi
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiliz Temyiz Mahkemesinin hakkındaki ''İsveç'e iade'' kararını durdurmak için ülkedeki en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Assange, 5 Aralık'ta yapılacak duruşmada Yüksek Mahkeme yargıçlarından özel önem taşıyan davasına Anayasa Mahkemesinin bakması yönünde karar almaları talebinde bulunacak.

İsveç'in Avrupa genelinde tutuklama emri çıkarmasının ardından, geçen yıl aralık ayında Londra'da gözaltına alınan Assange, 9 gün Londra'daki Wandsworth Cezaevinde tutulduktan sonra 14 Aralık 2010'da İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesine çıkartılmıştı.

Kefaletle serbest bırakılması talep edilen Assange'la ilgili bu istek kabul edilmiş ancak İsveç tarafı kararı temyize götürmüştü. 16 Aralık 2010'daki temyiz duruşmasında yargıç, Assange'ın 240 bin sterlin kefalet karşılığında, şartlı tahliyesini onaylamıştı.

Assange, Şubat 2011'de kendisine yöneltilen tecavüz suçlamaları nedeniyle İngiltere'de hakim karşısına çıkmış ve İngiliz Woolwich Ceza Mahkemesi Assange'ın İsveç'e iadesine karar vermişti. Assange, iade kararını, Londra'daki temyiz mahkemesine taşımış, ancak Yüksek Mahkeme, 2 Kasım'daki duruşmada Assange'ın İsveç'e iade edilmesine ilişkin kararı onaylamıştı.

40 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange, yaklaşık 11 aydır bağımsız gazeteciliği savunan Frontline Kulübü'nün kurucusu ve arkadaşı Vaughan Smith'in İngiltere'nin doğusunda bulunan Suffolk'daki malikanesinde kalıyor.

Ayak bileğine kaçmaması için elektronik kelepçe takılan ayrıca, her gün karakola giderek bildirimde bulunan Assange, günün belli saatlerinde sokağa çıkabiliyor.



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs