En Sıcak Konular

Bağış, medya çalışanlarına AB'yi anlatacak

15 Kasım 2011 17:38 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda' projesi Şanlıurfa seminerinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılımıyla, 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda' projesi yedinci bölgesel bilgilendirme semineri 16-17 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa'da gerçekleştiriliyor. Seminere Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin ve Şırnak illerinde çalışan yerel medya mensupları katılıyor. Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yanı sıra Şanlıurfa Valiliği, RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti yönetici ve temsilcilerinin konuşmaları da seminer gündeminde yer alıyor.

Türkiye çapında gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor. Bu projeyle bakanlığın tüm yurtta yerel medyayla bir araya geliyor ve AB sürecimiz, günlük hayatımıza ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programlar ilk elden yerel medyaya aktarılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriliyor. Bakanlığımızca yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberi de katılımcılara sunuluyor. Proje kapsamında daha önce İstanbul, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu'da toplantılar yapılmış, Şanlıurfa'nın ardından İzmir, Muğla, Mersin'de de bilgilendirme seminerlerinin yapılması planlanıyor.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: "Avrupa Birliği'ne katılım sürecini gücümüzün, dinamizmimizin ve birikimlerimizin farkında olarak kararlı adımlarla sürdürüyoruz. Bu süreci yerel medyamızla paylaşmak bizim görevimiz. Avrupa Birliği'ne üyelik hedefiyle hayata geçirdiğimiz reformları da yerel medyamızın katkısıyla milletimize en doğru şekilde anlatmayı hedefliyoruz."

(CİHAN)

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs