En Sıcak Konular

'Kartepe' soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin

15 Kasım 2011 16:10 tsi
Terörist faili öldürülen ''Kartepe'' adlı deniz otobüsünün kaçırılmasına ilişkin soruşturmayı, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin üstlendiği ve bu kapsamda 2 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.



Terörist Mensur Güzel'in öldürülmesiyle sonuçlanan ''Kartepe'' adlı deniz otobüsününun kaçırılması olayına ilişkin soruşturmanın özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcılarından Hüseyin Aksoy tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin yakalandığı ve bu kişilerin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözetim altında tutulduğu belirtildi.

-Teröristin kardeşi ''terör örgütü üyeliği''nden yargılanıyor-

Bu arada öldürülen terörist Mensur Güzel'in kardeşi olduğu öğrenilen Şeyma Güzel'in, yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek, ''Mehmet Metiner'e suikast iddiasına ilişkin'' davanın sanığı olduğu ve ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan yargılanan Güzel'in, mahkemedeki ilk duruşmasının yarın yapılacağı ifade edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde 65'i tutuklu 72 sanığın yargılanacağı davada sanıklardan biri olan ve hakkında ''terör örgütü üyesi'' olmak suçundan 7,5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenen Şeyma Güzel, 28 Nisan'da gözaltına alınmış ve 2 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcılarından Ali Haydar tarafından hazırlanan iddianamede, Şeyma Güzel ile Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren örgütü mensuplarının, ''kutsal-sevgi1@hotmail.com'' isimli e-mail adresini kullandıkları ve bu adresten, örgüt mensuplarının şifreli bir şekilde haberleştikleri iddia ediliyordu.

Örgüt mensuplarının şifreli yazışmaları, mail kutusundan taslaklar kısmına yazdıkları ve bu taslaklara girerek birbirlerine yazdıkları şifreli mesajları okudukları öne sürülen iddianamede, Şeyma Güzel'in yapılan fiziki takiplerde bu e-mail adreslerine çeşitli internet kafelerden ulaştığı, bu yolla Kuzey Irak'ta bulunan örgüt mensupları tarafından kendisine verilen örgütsel talimatları yerine getirdiği, mail içeriklerinde, 11 Nisan'da meclis toplantısı yapılmasının istendiği, bu toplantının BDP il binasında yapılan DYG toplantısı olduğu ve Şeyma Güzel'in de bu toplantıya katıldığının tespit edildiği belirtiliyordu.

AK Parti Milletvekili gazeteci Mehmet Metiner'e suikast girişimi planının yapıldığı ve hazırlık yapan şüpheli Kutbettin Güllü'nün, Metiner'in ağabeyinin arkadaşı olması nedeniyle bu plandan son anda vazgeçtiğinin de aktarıldığı iddianamede, aralarında Şeyma Güzel'in de bulunduğu 65'i tutuklu 72 sanığın, ''terör örgütü üyesi olmak'' ve ''patlayıcı madde ile mala zarar vermek'' suçlarından 7,5 yıl ila 1014 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyordu.

A.A.



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs