En Sıcak Konular

Duruşma salonuna 'Balyoz' düzenlemesi

15 Kasım 2011 11:54 tsi
Balyoz soruşturmasında hazırlanan üçüncü iddianamenin kabul edilmesi durumunda sanık sayısının artacak olması nedeniyle duruşma salonunda düzenleme yapılacak.

Salonda 180 adet olan sanık sandalyesi sayısı 250'ye çıkarılacak. Ayrıca müdahil avukatlara ayrılan bölüm ya da gazetecilere ayrılan bölüm sanıklara tahsis edilecek. Halen 224 kişinin yargılandığı Balyoz'da üçüncü iddianamenin kabul edilmesi durumunda sanık sayısı 367'ye çıkacak.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bitişiğinde yer alan duruşma salonunda düzenleme yapılacak. Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü duruşma salonunda Balyoz'da sanık sayısının artacak olması nedeniyle düzenlemeye gidilecek. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında şu an 184'ü tutuklu 224 sanık yargılanıyor. Duruşmada sanıklara ayrılan bölümün 180 kişilik olması nedeniyle zaman zaman sorun yaşanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı üçüncü Balyoz iddianamesi de aynı mahkemeye gönderildi. Mahkeme, bu iddianameyi kabul eder ve Balyoz davasıyla birleştirirse sanık sayısı 367 olacak.

Bu durumda toplamda 740 kişi kapasitesi olan salonda düzenlemeye gidilecek. İlk olarak salonun orta kısmında bulunan 180 kişilik sanık bölümü büyütülecek. Bu bölüm, sağa, sola ve arkaya doğru genişletilecek ve yaklaşık 250 kişinin oturabileceği hale getirilecek.

Ancak bunun yeterli olmaması nedeniyle, salonda gazetecilere ayrılan bölüm ya da müdahil avukatlara ayrılan bölüm de sanıklara tahsis edilecek.

Duruşma salonu 740 kişilik kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olma özelliğine sahip. Salonda 180 sanık sandalyesi, toplam 210 adet müdahil ve sanık avukatı sandalyesi ile 350 izleyici sandalyesi bulunuyor.

cihan



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs