En Sıcak Konular

Çetin Doğan'ın avukatı ifade verdi

15 Kasım 2011 11:43 tsi
Balyoz davasında mahkeme başkanının dosyaları arasına CD koyduğu için hakkında soruşturma açılan tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, savcıya verdiği ifadede CD'yi dijital dokümanlara dayanılarak suçlama yöneltilmesinin b

Sanık Doğan'ın avukatı Ersöz, "Balyoz davası hakimleri ve Cumhuriyet savcısını hedef gösterdiği ve mahkeme kürsüsüne CD koyduğu" gerekçesiyle ifade verdi. Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan'a ifade veren Ersöz, mahkemede dile getirdiği tüm hususları savunma hakkı ve dokunulmazlığı kapsamında söylediğini belirtti. Ersöz, mahkeme başkanı Ömer Diken'in masasına CD bırakmasıyla ilgili, "Müvekkilime yöneltilen suçlama, üretilmiş ve sahte dokümanlara dayanmaktadır. Mahkemede yapmış olduğum savunmada dijital dokümanlara dayanılarak suçlama yöneltilmesinin bilimsel açıdan mümkün olmadığını kanıtlamak içindi. Müvekkilimin savunmasını desteklemek, pekiştirmek için hazırlanmış bir savunmaydı. Söz konusu CD'deki dokümanları ben hazırladım ve savunma amaçlı yanıltıcı ve gerçek dışı bilgiler içermektedir. Bu husus da savunmaya başlanmadan önce şahsım tarafından duruşma salonunda ifade edilmiş ve savunmanın bir mizansene dayandığı baştan ifade edilmiştir." dedi.

CD içerisindeki bir dokümanda yer alan "Ali Murat Kırbaş, Org, Balyoz Sıkıyönetim Komutanı" ifadesini savunmasını çarpıcı hale getirmek ve dava dosyasındaki dokümanların sahteliğine hakimlerin dikkatini çekmek amacıyla yaptığını belirten Ersöz, aynı savunmayı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Poyrazköy ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında da yaptığını söyledi. Bu mahkemelerin, yaptığı sunumları "savunma hakkı ve dokunulmazlığı" çerçevesinde değerlendirdiğini ifade eden Ersöz, "İddia edildiği gibi kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret etmem söz konusu değildir. Hakaret suçu yoktur. Ali Murat Kırbaş ismi heyetteki kişiler olması nedeniyle seçilmiştir. (Mahkemenin üye hakimlerinin adları Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü. Savcının ismi ise Savaş Kırbaş) Ancak bu isim bu kişileri birebir çağrıştırmamaktadır." dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Ersöz, ayrıca savcıya bir de yazılı savunma sundu. Ersöz, yazılı savunmasında da "kürsüye gizli CD yerleştirdiği" iddiasının doğru olmadığını, duruşma salonunun kesintisiz olarak kameralar ile kayıt altına alındığını hatırlattı.

Duruşma sırasında hakimlerin isimlerini söylemek suretiyle hedef gösterdiği iddiasının gerçek dışı olduğunu savundu. Ersöz, "Zira 18 Mart 2011 tarihli celsede hakimlerin isimlerinden çok 12 kez "Sayın Başkan, Değerli Heyet" ve 48 kez "Sayın Başkan" ifadelerini kullandığım görülmektedir. İnternetteki arama motorunda hakimlerin isimleri girilerek yapılan arama işleminde 213 bin 'Ali Efendi Peksak', 101 bin 'Ömer Diken' ve 24 bin 500 'Murat Üründü' kelimelerinin bütün olarak geçtiği sonuca ulaşılmaktadır. Bu noktada bir sanık müdafiinin duruşma esnasında hakimlerin dikkatini konuya çekmek için isimlerini söylemesi sonucu 'hedef gösterme suçunu' işlemesi açık kaynaklardan elde edilen bu veriler karşısında ne kadar inandırıcıdır?" ifadelerini kullandı. Ersöz, soruşturma sonucunda hakkında dava açılmamasını talep etti.

Balyoz davasının 18 Mart 2011 tarihindeki duruşmasında sanıklardan Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, mahkemenin ara vermesi ile birlikte heyetin bulunduğu kürsüye bir CD koymuştu. Duruşmanın başlamasıyla Ersöz, mahkeme başkanına dosyaları arasına CD koyduğunu belirtmiş, başkanın kontrolü sonunda da söz konusu CD ortaya çakmıştı. Bunun üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, CD'nin mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüye gizlice konulduğunu belirterek Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukat Ersöz hakkında gereğinin yapılması için müzekkere yazmıştı. Adalet Bakanlığı da Ersöz hakkında soruşturma başlatılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na izin vermişti.

cihan

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs