En Sıcak Konular

'Derin Kürtler'

15 Kasım 2011 09:10 tsi
'Derin Kürtler' Ankara'da yaygın bir senaryoya göre, teröre karşı Türkiye'ye her türlü desteği vermesine rağmen İran karşıtı bazı çevreler hükümetle İran'ın arasını açmaya çalışıyor. Ama AK Parti vekili Tayyar'ın çizdiği portre hiç öyle değil.

PKK'yı Kürtlerin haklarını savunan bir örgüt gibi görenler alınıyor; ama bu derin bağlantıdan sadece Tayyar ve Sakık bahsetmiyor. Daha dün Yeni Şafak'a konuşan Kemal Burkay da 'Ergenekon'un hep PKK'yı yedekte tuttuğunu; 2004'te hükümete darbe yapılamayınca PKK'nın sahaya sürüldüğünü; olup bitenlerin Ergenekon ile PKK arasındaki bağı gösterdiğini' söylüyordu.

Artık sadece gazeteci değil, milletvekili de olduğu için Şamil Tayyar'ın kitabında, PKK'nın dış bağlantıları ve özellikle de Karayılan'ı gözaltına alıp almadığı tartışmasıyla çok konuşulan İran'ın rolüne ilişkin bölümler de ilginç. Ankara'da yaygın bir senaryoya göre, teröre karşı Türkiye'ye her türlü desteği vermesine rağmen İran karşıtı bazı çevreler hükümetle İran'ın arasını açmaya çalışıyor. Ama AK Parti vekili Tayyar'ın çizdiği portre hiç öyle değil.

'İran'ın Karayılan oyunu' başlıklı bölümde, 'Türkiye'nin nükleer meselede ABD ve İsrail'e rağmen İran'a yardımcı olmasına rağmen Tahran'ın PKK safını tercih ettiği; bu tercihini acemi istihbarat oyunları ile örtbas etmeye çalıştığı' belirtiliyor. C. Bayık ve M. Karasu'nun İran'la ilişkilerdeki rolüne değinen Tayyar, şöyle diyor: "Türkiye, Suriye'ye tavır alınca, İran hem Türkiye'yi hem PKK'yı idare eden bir oyun sahneledi. İran'ın PKK ile mücadeleye destek verdiği iddiası doğru değil. 1982'den beri örgüte desteği kesintisiz sürdü. PKK konusunda kimi zaman verdiği istihbarattan önemli sonuç alınmadı. Aksine Türkiye'nin adres ve kimlik vererek PKK'nın bu ülkedeki kamp ve kadrolarına karşı gündeme getirdiği taleplere, geçmişte Suriye'nin yaptığı gibi dalga geçercesine karşılık verdi." Tayyar, İran-PKK ilişkisine dair isim isim verileri de paylaşıyor. Derin PKK'yı ve dış bağlantılarını merak edenlerin dikkatine.

Abdülhamit Bilici / Zaman (İlgili kısım)



Bu haber 1,209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs