En Sıcak Konular

Sabahat Tuncel teröristle kol kola

15 Kasım 2011 08:57 tsi
Sabahat Tuncel teröristle kol kola
Kartepe Deniz Otobüsünü kaçıran PKK’lı Mensur Güzel’e ve ailesine BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in gösterdiği özel yakınlıkla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Bombacı kardeşe başsağlığı terörist ablaya VIP refakat

BDP’li Sebahat Tuncel, deniz otobüsünde üstündeki bombayı patlatamadan öldürülen teröriste taziyeye gitmişti. Tuncel’in, bombacının terörden aranan ablasıyla olan ilişkisi de fotoğraflarla belgelendi.

Kartepe Deniz Otobüsünü kaçıran PKK’lı Mensur Güzel’e ve ailesine BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in gösterdiği özel yakınlıkla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Tuncel’in, gemi saldırganı teröristin ablası Şeyma Güzel’i hakkında gözaltı kararı varken, Diyarbakır’a götürmek istediği Emniyet güçlerinin havaalanında olaya müdahale ettiği ortaya çıktı. 11 Kasım’da Kartepe isimli Deniz Otobüsünü kaçıran ve SAT Komandoları tarafından öldürülen KCK’lı Mensur Güzel’in cenazesinde yaptığı konuşmayla tepki çeken Tuncel’in, Mensur Güzel’in ablası Şeyma Güzel ile yakın ilişki içinde olduğu belirlendi.

Ortağının elinde bomba patladı

Leyla kod adlıi Şeyma Güzel’in, şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı isyan başlatmak için yapılanan Öz Savunma Birlikleri içerisinde faaliyet gösterdiğinin belirlenmesi üzerine takibe alındığı öğrenildi. Şeyma Güzel’in, 22 Nisan’da Tuzla’da hazırladığı bomba elinde patlayan Mazlum Singil ile ortak hareket ettiği tespiti üzerine ise savcılık harekete geçti. Bir saldırı planlandığına karar veren Savcılık Güzel hakkında gözaltı kararı verdi. Aranmaya başlayan Şeyma Güzel durumdan haberdar olunca ortalıktan kayboldu. 28 Nisan’a kadar ulaşılamayan Güzel’in başka teröristlere uygulanan yöntemle kırsala kaçırılmakta olduğundan şüphelenildi. Soruşturma bu yönde derinleştirildi.

Dokunulmazlık kalkanı

Emniyet güçlerine gelen istihbaratta, BDP İstanbul Milletvekili Sebhat Tuncel’in devreye girdiği ve  Şeyma’yı polisin elinden kurtarmak için kendi bindiği uçakla Diyarbakır’a götürmek için harekete geçtiği yer aldı. İstihbaratı değerlendiren Emniyet güçleri, Şeyma Güzel’in İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na Sebahat Tuncel’in VW Jetta marka arabasıyla gittiğini belirledi. Ancak, Tuncel gözaltına alınma işlemine müdahale ederek polislerin üzerine yürüdü. Bu arada Tuncel’in sekreteri Güzel’i havaalanı kapısına doğru götürmeye çalıştı. Ancak polis kararlı davranarak zanlıyı gözaltına aldı.

Bombacının cenazesine katılmıştı

Şeyma Güzel olayının üzerinden henüz 7 ay bile geçmemişken Tuncel, Güzel ailesinin karşısına bir daha çıktı. Tuncel, Kartepe Deniz Otobüsünü kaçıran Mensur Güzel’in cenazesine katıldı. Sebahat Tuncel geçmişte benzer olaylarda boy gösterdi. Molotof kokteyli atan grubun arasına girerek, polisin müdahale etmesini engelleyen Tuncel’in, molotofçularla kol kola fotoğrafları çıktı. Eylemlerde provokatif tavırlarıyla dikkat çeken Tuncel, bir emniyet müdürüne tokat da atmıştı.

Annenin sözü BDP’yi eylemden vazgeçirdi

BDP’LİLERİN ambulansla Diyarbakır’a getirilen Mensur Güzel’in cenazesini şehir merkezine götürerek gösteri düzenleme ısrarına ise polis karşı çıktı.Olay yerine gelen Mensur Güzel’in annesi Sıtiye Güzel, Polis müdürüne seslenerek, “Ben kimsenin burnunun kanamasını istemiyorum. Benim oğlum farz edelim ki senin oğlundur. Ne gerekiyorsa yap” dedi. Öte yandan Roj TV terörist Güzel’in hayatını anlattığı haberde birinci dereden yakın bulamadı. Polis annenin uyarısını dikkate aldı, BDP’liler de gösteri ısrarından vazgeçmek zorunda kaldı.

star

Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs