En Sıcak Konular

Ergenekon'a Kozinoğlu ziyareti

15 Kasım 2011 08:21 tsi
Ergenekon'a Kozinoğlu ziyareti Cumartesi akşamı hayatını kaybeden Ergenekon sanığı Kaşif Kozinoğlu’nun ailesi koğuş arkadaşlarıyla görüştü.

Ünlü MİT’çi hastaneye gitmeden önce hayatını kaybetmiş. Odatv soruşturması kapsamında tutuklanan MİT’in karakutusuKaşifKozinoğlu’nun ani ölümü kafaları karıştırdı. Kaldırıldığı Silivri Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Ali Ulvi Yılmaz, Kozinoğlu’nun kalbi durmuş halde hastaneye getirildiğini yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak ölüm kaydının 19.30’da gerçekleştiğini kaydetti. Ailesi de Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşı olan ve Ergenekon’dan tutuklu emekli askerlerle görüştü. MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun ani (56) ölümü beraberinde şüpheleri de getirdi.

Önceki akşam tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde kalp krizi geçirdiği belirtilen Kozinoğlu, önce revire ardından Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Cezaevinde spor yaptıktan sonra fenalaştığı belirtilen MİT’in karakutusuKozinoğlu’nun bu ölümü, öldürüldü mü?’ sorusunu da gündeme taşıdı.

HASTANEYE ÖLÜ GETİRİLDİ

Hastane Başhekimi Dr. Ali Ulvi Yılmaz, eski MİT’çinin hastaneye getirildiğinde zaten ölü olduğunu kaydetti. Kozinoğlu’nun 112 Acil Servis tarafından revirden alınıp ambulansa konulduğunu belirten Dr. Yılmaz, “Ambulansta 20-25 dakika müdahale edilmiş. Saat 19.10’da bize getirildi.Geldiğinde kalbi durmuştu ancak müdahale edilir vaziyetteydi. Biz de ara vermeksizin müdahaleye devam ettik. Gerekli tüm müdahaleleri yapmamıza rağmen geri döndüremedik. Saat 19.30’da Kozinoğlu’na yapılan işlemler sonlandırarak ölü olarak kayda geçirildi” açıklamasını yaptı. Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin Silivri DevletHastanesi’nin hazırladığı “epikriz’’ raporunda, “Kozinoğlu, 12 Kasım 2011 günü saat 19.10’da ex duhul halde 112 ile hastanemize getirilmiştir. Kozinoğlu’na acil servis ekibimizce gereklimüdahale yapılmış ve yanıt alınamaması üzerine saat 19.30’da ex kabul edilmiştir’’ denildi.

Eşi ve oğlu Silivri’de

24 yıl MİT’te görev yapan Kaşif Kozinoğlu’nun durumu ile ilgili eşi Yeşim, oğlu Özel Kozinoğlu ve avukatı, Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşları olan Ergenekon davası tutukluları Em. Yzb. H. Ataman Yıldırım ve Em. Alb. Atilla Uğur ile görüşmek için Silivri’ye gitti. Kozinoğlu’nun avukatı T. Duygu Köksal’ın Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin alması üzerine aile cezaevine giderek, Uğur ve Yıldırım’la görüştü. Avukat Köksal, ölümle ilgili iddialara ilişkin; ‘’Yarın cenazemiz kalkacak. Kaşif Kozinoğlu da basına konuşmazdı. Resmi açıklama definden sonra yapılacak’’ dedi. Kozinoğlu’nun cenazesi bugün Selimiye Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından İstanbul’da toprağa verilecek.

Koğuş arkadaşları kimdi?

Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşı olan Ergenekon tutuklusu Em. Alb. H. Atilla Uğur, Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı görevinden 2007’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Bir diğer koğuş arkadaşı Em. Yzb. H. Ataman Yıldırım ise internet andıcı olarak bilinen ve Genelkurmay Başkanlığı’nın kamuoyunu yönlendirmek amaçlı kurduğu internet sitelerini hazırlayan kişi olarak biliniyor. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan Odatv iddianamesinin tutuklu sanıklarından Kaşif Kozinoğlu’nun evinde arama yapılmış ve devamında hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Görüntülenemediği için ‘Hayalet’ adıyla anılan Kozinoğlu, “terör örgütü üyesi olmak” ve “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri sızdırmak” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Hakkında 11,5 yıldan 26 yıla kadar hapis istenen eski MİT’çi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı kuran bordo bereli asker olarak biliniyordu. Kozinoğlu’nun ölümü üzerine dün Hürriyet Gazetesi’nde iki ilan yayımlandı. İlanlardan bir tanesi aile adına verilmişti. Diğer ilan “Kaşif’im efsaneler ölmez, kalbimizdesin” yazısıyla yayımlandı. İlan sahibi olarak da “Can’ın, Aslan’ın, Pamuk’un” imzası yer aldı.

bugün


Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs